Så får du den perfekta kaffen – via klockan

Koppla upp din espressomaskin och låt den tillaga en kaffe som passar dig. Med Siemens vitvaror och Home Connect-appen kan du enkelt styra hemmets vitvaror och få dem att hjälpa dig i vardagen.

Foto: Siemens

En kaffe kan smaka och tillagas på många olika sätt. Varje kaffesort har ett syfte, kanske gillar du en espresso på morgonen, en macchiato till lunch eller en dubbel espresso senare på eftermiddagen. Med Siemens smarta espressomaskiner och Home Connect-appen kan du få den kaffevariant du vill ha, oavsett när.  

Läs mer om Siemens WiFi-anslutna produkter.

Styr dina vitvaror hemma

Svenska hem är bland världens mest digitala. Enligt undersökningen ”Svenskarna och Internet 2018” har hälften av alla svenskar uppkopplade saker hemma, bara i Sverige finns det över 53 miljoner uppkopplade saker. Det kan till exempelvis vara en smartwatch, ett kylskåp, en bil eller en espressomaskin. Antalet uppkopplade saker i svenska hem ökar också dramatiskt i takt med att allt fler produkter går att koppla upp mot internet.

Home Connect är en plattform som skapats för att leva upp till människors höga krav på smarta uppkopplade saker. Home Connect gör det möjligt att styra vitvaror via mobilen eller en läsplatta, det går också att koppla samman olika smarta produkter i hemmet och anpassa dem efter specifika behov.

Foto: Siemens

Genom att sammankoppla flera smarta produkter i hemmet, till exempel espressomaskinen och din smartwatch, kan du anpassa tjänster som passar just dig. Om din smartwatch under natten mäter ditt sömnmönster kan informationen automatiskt skickas till espressomaskinen som sedan tillagar den morgonkaffe som passar dig bäst, beroende på hur du sovit under natten. Om du har gäster hemma kan du via Home Connect-appen överföra gästernas önskemål om kaffe, direkt till espressomaskinen som sedan tillagar gästernas kaffe, en efter en.

Bli din egen barista

Siemens har flera espressomaskiner som kan styras via Home Connect. Maskinerna har en sak gemensamt, de ger dig möjligheten att bli din egen barista. En bra temperatur för kaffe är mellan 80 och 85 grader, då har kaffets aromer frigjorts och smaken är som mest kraftfull. Med Siemens espressomaskiner kan du finjustera styrkan, testa olika vattentemperaturer och mängden mjölk för att hitta just din kaffefavorit.

Så kan du koppla upp ditt hem. Läs mer här.