Sätt igång ugnen på bussen

Svenskars hem blir allt smartare, vilket är extra tydligt i köket. Fjärrstyr den smarta och uppkopplade ugnen och låt den göra jobbet åt dig, så du kan lägga din tid på annat.

Innovationen kring köksprodukter går i en rasande fart och Siemens utveckling av ugnar öppnar för nya möjligheter för matlagare. Men vad är egentligen fördelen med en smart och uppkopplad ugn?

Foto: Siemens

Uppkopplade vitvaror förenklar och effektiviserar vardagen för människor. Bara i Sverige finns det över 53 miljoner uppkopplade saker i människors hem, allt från högtalare och väderstationer till larm och lås. Siemens och Home Connect gör det möjligt att koppla upp och styra vitvarorna i hemmet genom mobilen eller surfplattan. Via Home Connect-appen går det även att  koppla samman vitvarorna och få dem att samarbeta på smarta sätt för att underlätta din vardag.

Läs mer om Siemens ugnar med Home Connect.

Fjärrstyr ugnen från bussen

Ett praktiskt exempel på hur Home Connect kan användas är fjärrstyrning av ugnen. Genom att starta ugnen via mobilen redan på bussen är den varm och redo för matlagning när du kommer hem, vilket kan spara tid för en stressad småbarnsförälder. Det tillsammans med tjänsten recipeWorld tar matlagningen till en ny nivå.

Med recipeWorld kan du spara egna men också hitta en hel värld av nya recept. Välj ut ett recept och skicka inställningarna direkt till ugnen. Då anpassar ugnen sina inställningar för att passa just det receptet, vilket innebär perfekta förutsättningar redan innan du ens börjat laga maten.

Siemens har flera tjänster som går att koppla samman med en smart ugn. Läs mer här.

Foto: Siemens

Be dina vitvaror om hjälp

Siemens och Home Connect gör det helt enkelt lite lättare för att klara vardagsbestyret och med Amazons röstassistent Alexa går det att styra vitvarorna med endast din röst utan att ens behöva vara i köket. Röststyrning finns sedan flera år i smartphones och tekniken tar en allt större plats i människors hem. En smart ugn med Home Connect hjälper dig att laga roligare och mer kreativ mat samtidigt som du sparar tid och kan använda tiden till något helt annat.