”Du behöver inte längre långa inköpslistor”

Glöm långa inköpslistor och utgångna matvaror, med Siemens nya smarta kylskåp kan du, via en app, titta in i kylskåpet när du är i affären. – Både bra för miljön och plånboken, då du slipper slänga matvaror som blivit dåliga, säger Sofia Högberg, Campaign manager på Siemens Hushållsapparater.

Foto: Siemens

Smarta vitvaror gör din vardag lite enklare. Genom att koppla samman kylskåpet med din telefon kan du få notiser om du glömt stänga kylskåpsdörren eller titta in i kylskåpet för att se vad du har hemma i matväg.

Koppla upp dina vitvaror. Läs mer här.

Home Connect är en plattform som skapats för att leva upp till människors höga krav på smarta uppkopplade saker. Plattformen gör det möjligt att styra vitvaror via mobilen eller en läsplatta, det går också att koppla samman olika smarta produkter i hemmet och anpassa dem efter specifika behov.– Med det smarta kylskåpet med kameror behöver du inte längre långa inköpslistor. Du kan enkelt titta in i appen och se vad som finns i kylskåpet. I Home Connect-appen finns även en förvaringsguide, som ger tips på hur och var du ska förvara de olika livsmedlen, säger Sofia Högberg, Campaign manager på Siemens Hushållsapparater.

Styr ditt Siemens-kylskåp med Home Connect: trådlös fjärrstyrning via smartphone eller surfplatta. Foto: Siemens.

En av många funktioner

Kameralösningen som Sofia nämner är en av Siemens smarta kylskåps många funktioner. I kylskåpet finns det två inbyggda kameror som fotograferar innehållet varje gång kylskåpet stängs. Då överförs bilderna till Home Connect-appen och gör dem tillgängliga för dig att titta på, oavsett var du befinner dig.

På sikt kan kameratekniken hjälpa till och vara en del i arbetet för att minska matsvinnet, bara i Sverige slänger vi nästan 45 kilo mat per person varje år. Genom att kunna ha koll på vad som finns i kylskåpet i realtid kan vi handla mer effektivt och därmed minska matsvinnet.

Home Connect-appen är en viktig del av Siemens uppkopplade vitvaror. Utöver att hålla koll på vad du faktiskt har i kylen kan du också styra över temperaturen i kyl respektive frys och få push-notiser ifall dörren av någon orsak råkar stå öppen. – Uppkopplade vitvaror skapar nya möjligheter med ny och smart teknik som berikar och gör vardagen enklare, säger Sofia Högberg.

Vill du veta mer om Siemens smarta kylskåp? Klicka här.