Kökstrenderna som syns i höst

Stockholm har inte enbart Sveriges hetaste bostadsmarknad, det är också platsen där trender både föds och dör. För den som ska köpa nytt kök gäller det att ha koll på vad som är populärt nu, men också vad som håller på sikt.

– Våra kunder är ofta insatta i de olika trenderna som finns och har väldigt bra koll på inredning och design, säger Malin Göransson, köksdesigner i Marbodal-butiken på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Foto: Marbodal.

Just nu vill svenskar, framförallt stockholmare, ha kök som är säkra kort. Det innebär naturmaterial med varma jordiga toner som ger en levande äkta känsla. Det syns också mycket natursten och kvartskomposit som går ton i ton med övriga kulörer i köket. Köksö är också något som de flesta vill få plats med i köket, menar Malin Göransson. – Sekelskiftesarkitekturen i Stockholm skiljer sig också från resten av landet, vilket gör att många vill ha ett kök som passar den stilen, säger hon.

Besök en Marbodal-butik i Stockholm och hitta ditt nya kök.

Unik prägel

Det finns många sätt att lyfta fram en unik stil i ett kök, Marbodal har ett stort sortiment av luckor, fronter, stommar och bänkskivor som gör det möjligt att bygga ett kök med stor personlig prägel.

Med inbyggda lösningar går det också att blanda ett trendigt vackert kök med smarta funktioner. – När ett rum ska rymma många funktioner gäller det att tänka kreativt. Välj exempelvis en integrerad soffa med förvaring undertill, vår utdragbara arbetsbänk, eller en köksö som både fungerar som arbetsyta och matplats. Att placera öppna hyllor gör även att köket känns luftigare med mer rymd, säger Malin.

Finns det någon trend som hållit i sig sedan länge, enligt dig?

– Lugna ljusa färger. Minimalistiskt och neutralt har länge hållit i sig. Även marmor har funnit med länge, men kvartskompositen börjar komma mer och mer. Man kan inspireras av trender men jag tycker att det är viktigt att försöka sätta sin egen prägel på inredning och detaljer så att hemmet känns personligt!

Se Marbodals köksmodeller här.

Foto: Marbodal.