”Stilfull och elegant men samtidigt flexibel”

En familjebil är mer än bara en bil, det är en partner som hjälper till med vardagens alla bestyr. – Lexus RX lyckas vara både stilfull och elegant, samtidigt som den erbjuder komfort, flexibilitet och utrymmen. Det är en familjebil som alltid är redo för nya utmaningar, säger Magnus Croneborg, chef för Lexus i Sverige.

Den luftiga interiören innebär att bilen enkelt kan anpassas efter behov. Oavsett om det är hockeytrunkar, matkassar eller några extra barn som ska få plats. Bagageutrymmet sväljer hela 539 liter, och med baksätet nedfällt ökar lastvolymen till enorma 1 612 liter.

Bygg din Lexus här – och läs mer om nya Lexus RX.

Nya Lexus RX har dessutom yttermått som gör den smidig i stadstrafik.

Om familjen är riktigt stor finns även den sjusitsiga varianten RX L, som är något förlängd och har en justerbar tredje sätesrad. Förutom ökade utrymmen är bilen tekniskt identisk med vanliga RX.

Smarta förvaringsfack, mugghållare och lättlastade utrymmen gör Lexus RX till en flexibel kompanjon vid såväl korta som långa bilresor. Den 12,3” stora multimedia-skärmen erbjuder underhållning och information och dessutom är både Apple CarPlay och Android Auto redo att koppla ihop RX med din smartphone.

Hockeytrunkar eller resväskor i all ära, men den dyrbaraste lasten är alltid människorna. Därför är säkerheten central i samtliga Lexus-bilar.

Läs mer om nya RX – en sofistikerad SUV.

Lexus Safety System + är ett banbrytande och innovativt säkerhetssystem med funktioner som Fotgängarigenkänning dygnet runt och Cyklistigenkänning på dagen. Tillsammans med bland annat ett Aktivt krockskyddssystem, filhållningsassistans med linjeigenkänning och en monitor för döda vinkeln, kan du vara trygg i att dina nära och kära färdas säkert. Även fyrhjulsdriften bidrar till säkerheten, både i vardagen och på väg upp till fjällstugan.

Själva hjärtat i Lexus RX är den självladdande elhybriddrivlinan, som sömlöst kombinerar bensin med eldrift och dessutom laddas medan du kör genom att ta tillvara på kraften som uppstår när du bromsar. Det innebär att du slipper sladdar och aldrig behöver åka runt för att leta efter laddstation. I EV-läge, då bilen drivs helt av el, är utsläppen lika med noll.

Fakta: Detta är nya Lexus RX

En sofistikerad SUV som sammanför en unik upplevelse bakom ratten med förstklassig design. Den självladdande elhybriden RX 450h har ett kaxigt utseende och så fort du sätter dig i förarsätet möts du av avancerade tekniska lösningar och intuitiva uppkopplade tjänster.

Bygg din Lexus här – och läs mer om nya Lexus RX.