Designklassikerna som aldrig går ur tiden

Funktionella och tidlösa är ord som stämmer väl in på vad Åhléns kallar för sina ikonprodukter. Tidlösa produkter att använda och älska under lång tid, i alla olika rum och sammanhang.

En stor trend som synts på Hemnet under 2019 är att inreda hållbart och tänka till innan man köper nya möbler och inredningsdetaljer. Det har Åhléns tagit till vara på genom sina ikonprodukter, som alla är stilrena och funktionella.

I den här artikeln har vi listat några av dem.

Hitta din stil med Åhléns ikonprodukter? Klicka här.

Lo

Lo är en lättplacerad lampa som skapar härlig stämning i alla olika hem, rum och livsfaser. Den rena designen gör att den håller över tid och är svår att tröttna på. Prova att flytta runt den i hemmet och du kommer att märka att den passar in överallt.

Kastehelmi

Kastehelmi från Iittala är en klassisk serie i glas med en naturlig plats i alla hem – oavsett vad de används till. Serien formgavs ursprungligen av Oiva Toikka 1964 och nylanserades 2010. Nu som då, över 50 år senare, är Kastehelmi en av de mest älskade serierna från Iittala.

Se fler produkter i klassisk, minimalistisk eller romantisk stil från Åhléns här.

Precis som hållbar inredning har grönska varit en av de stora trenderna på Hemnet senaste året. Men inte vilken grönska som helst, utan växterna ska samsas med inredningen i hemmet. Så som Åhléns valt att använda Kastehelmi-glasen tillsammans med växter är ett utmärkt exempel på hur grönska och inredningsdetaljer blir ett.

Bistro-serien

Porslinsserien Bistro är en prisvärd och stapelbar klassiker som kommer till nytta i alla möjliga vardagssituationer. Lika praktisk att förvara saker i som att servera måltider på. 

Alma

Fåtöljen Alma är en ikonprodukt gjord av slitstark ek och snöre. Tack vare de tåliga materialen tål den att tittas och sittas på år efter år.

Att köpa bostad kan vara dyrt vilket gjort att svenskar i allt större utsträckning tränger ihop sig på färre kvadratmeter. Då gäller det att förvara både smart, praktiskt och snyggt. I serien Juno ingår bland annat en hatthylla, skohylla, hylla och ett sideboard. Möblerna har gemensamt att de fyller flera funktioner, designmässigt som funktionellt, oavsett om de står i stora eller små hem.

Juno

Hyllan Juno är en ikonprodukt som visar att förvaring kan vara både praktisk och dekorativ – samtidigt. Tack vare den tåliga och tidlösa designen passar den lika bra ute som inne.

Hitta din stil med Åhléns ikonprodukter? Klicka här.

Inga-serien

Porslinsserien Inga är en ikonprodukt designad för att förgylla vardagen. En mångsidig serie med tidlös design som följer dig livet ut. Så stilren att du gärna har den framme.

Advertisement