Så får du enkelt ordning i hallen

En väl fungerande förvaringslösning i hallen kommer att frigöra mer plats i hemmet och tid att lägga på annat. Oavsett hur mycket eller lite plats man har – går det alltid att skräddarsy smarta lösningar med Elfa som passar dina behov.

Öppen hallförvaring i vitt med trådhyllor. Foto: Elfa

Hur ofta snubblar du över familjens skor som ligger huller om buller innanför ytterdörren? Hallen är det första som möter dig när du kommer hem – och det sista du ser innan det är dags att rusa till jobbet.

Klicka här om du vill se fler produkter från Elfa.

Underlätta för dig själv med bra hallförvaring, där jackor och skor samsas om yta och där små ting, som exempelvis nycklar och plånbok, lätt går att hitta. Se till att varje sak har sin plats och utnyttja ytan på bästa sätt, exempelvis med Elfas utdragbara backar och lådor.

– Det är viktigt att prioritera vad man verkligen behöver i hallen. Ha bara framme saker som hör hemma där och lägg undan saker som inte används dagligen, säger Christine Dalman, Elfas förvaringsexpert.

Ge varje familjemedlem en varsin plats i hallen. Foto: Elfa

Har du ett litet utrymme eller snedtak? Det behöver inte vara en begränsning, bara du hittar rätt lösning. Investera i ett hallsystem med skenor som lätt går att anpassa efter behov och utrymme. Med Elfas Klick-in system behöver du bara skruva fast en bärlist i väggen, sedan kan du enkelt addera hyllor och ändra om efter tycke och smak.

Vill du se fler lösningar för hallen? Klicka här.

Hall med grå inredning och skjutdörrar i spegelglas. Foto: Elfa

Genom att använda skjutdörrar framför hallförvaringen kan man till exempel enkelt skapa ett lugnare intryck. Välj skjutdörrar som matchar övrig inredning och funktionell och flexibel garderobsinredning, exempelvis serien Décor. Detta passar extra bra i en liten hall, då skjutdörrar tar minimalt med plats, dessutom finns dörrar med spegelglas, vilket skapar en känsla av att hallen är större.

– Inte sällan är hallen ett ganska mörkt utrymme, så ljusa färger och skjutdörrar med spegelglas förstorar och reflekterar det kanske bristfälliga ljusinsläppet, säger Christine.

Vill du ha hjälp med att rita och planera din hall? Klicka här.

Fem tips för ordning i hallen:

  • Få upp sakerna från golvet och utnyttja väggarna istället, från golv till tak.
  • Ge sakerna du använder mest en egen plats i hallen.
  • Prioritera – vad är logiskt att förvara i hallen och vad kan man förvara någon annanstans i hemmet?
  • Låt alla i familjen ha en egen hylla, krok eller trådback i hallen för att hålla det snyggt.
  • Addera skjutdörrar med spegelglas för att spara plats och ett snyggt resultat.