Tvätta smart med snabbprogram under en timme

Att hitta tid är något varje småbarnsförälder kämpar med. Med hjälp av nya smarta lösningar går det att spara tid på något så vardagligt som att sköta tvätten. Detta är något som Miele har tagit fasta på i utvecklingen av nya serien tvättmaskiner, W1.

I snitt lägger svenskarna upp till 15 minuter på att enbart tvätta kläder varje dag, enligt Statistiska Centralbyrån. Det kanske inte låter så mycket men för en upptagen småbarnsfamilj är en kvart varje dag dyrbar tid. 

Läs mer om Mieles nya tvättmaskiner och torktumlare här.

Smart oavsett situation

För att underlätta människors vardag har Miele utvecklat flera produkter som på olika sätt blir en vän i vardagen. En ny tvättmaskin från Miele har flera smarta funktioner som kan anpassas utifrån olika situationer.

– Vi vet att en modern familj idag behöver tvätta mycket och ofta. Därför har vi utvecklat vårt QuickPowerWash-program, för att kunna leverera det bästa resultatet på bara 49 minuter. Det är inte bara bra för dig, utan även för miljön, säger Niklas Ödahl, produktchef Miele Sverige.

Miele har även tagit fram SingleWash, som gör det möjligt att tvätta enstaka plagg utan att känna dåligt samvete. Tvättmaskinen anpassar programmet efter förutsättningarna, vilket sparar upp till 70 procent vatten och energi så att du slipper påverka miljön i onödan.

Bakom utvecklingen av mer tidseffektiva tvättmaskiner står avancerade tekniska lösningar och innovativ utrustning. Det skapar förutsättningar för tvättmaskiner som hjälper människor att spara tid i vardagen samtidigt som de är hållbara och effektiva. 

Innovativt men enkelt

En annan sorts innovation i W1-serien är funktioner som löser utmaningar, utan att användaren nödvändigtvis tänkt på det tidigare. AddLoad är en sådan funktion. Med AddLoad går det att pausa ett pågående program, lägga in den där tröjan som låg i botten av tvättkorgen för att sedan fortsätta programmet. Med hjälp av en Miele-app går det att följa programmet och se när extra tvätt kan läggas in i maskinen.

– Hur många gånger har du inte missat att lägga in ett plagg i din tvättmaskin efter att du har startat ett program? säger Niklas.

Läs mer om Mieles nya tvättmaskiner och torktumlare här.

Fakta: Fler Miele-innovationer i nya serien W1: 

WiFiConn@ct

Med en uppkopplad tvättmaskin blir det lättare att ha koll på tvätten, pågående program och mycket mer. Allt sköts smidigt via en app. 

TwinDos automatisk dosering

En tvättmaskin med TwinDos använder två behållare för automatisk dosering av tvättmedel. Enklast är att använda Mieles flytande tvättmedel, UltraPhase 1 och 2, som ingår i köpet av tvättmaskin. Mängden UltraPhase tvättmedel som ingår räcker i cirka ett halvår. Du kan även tvätta utan automatisk dosering och använda annat tvättmedel, flytande eller pulver.