Vacker och hållbar – gasspisen är tillbaka

Gasspisen är en tidlös, men trendande klassiker. Kanske är det stockholmarnas ständigt växande intresse för högkvalitativ matlagning som gör att efterfrågan på gasspisar ökar – det är inte för intet att professionella kockar föredrar att laga mat över gasspisens öppna låga.

Det är något visst med att laga mat över öppen eld. Resultatet från en gasspis är väsensskilt från andra spisar. Den direkta kontakten mellan gasens öppna låga och stålet i en stekpanna eller kastrull skapar en omedelbar hetta. Den öppna lågan möjliggör dessutom en finkalibrering av temperaturen, och skapar en jämnare och snabbare värmefördelning än hos vanliga spis- och induktionshällar.

Kan du skaffa gasspis hemma hos dig? Läs mer här.

Att gasspisen är föredragen bland professionella kockar är inte så konstigt, inte heller att efterfrågan ökar bland matlagningsglada stockholmare.

– Många som brinner för matlagning drömmer om en ordentlig gasspis. Hettan från lågorna tar matlagningen till en helt ny nivå och spisen blir både kökets höjdpunkt, och samlingspunkt. Den öppna elden gör att köket kommer till liv. Dessutom ser vi att gasspisen blir en alltmer efterfrågad för sitt klassiska formspråk – den har helt enkelt blivit en inredningsdetalj i det moderna, välutrustade köket, säger Jessica Engelbrecht på Stockholm Gas.

Gasspisen spelar huvudrollen i ett kök som är till för att användas. Den smakfulla designen och de rena materialen har gjort den till en designmässig höjdpunkt. Gasspisen ger köket en modern, men tidlös hemtrevnad – speciellt i de tidsenliga funkiskök som just nu dominerar de svenska hemmen.

– Stockholmare verkar ha återupptäckt gasspisen – vi ser att efterfrågan ökar, och att intresset växer. Förutom matlagningen, tror vi att det stora intresset också har att göra med att biogasen är ett så hållbart alternativ, säger Jessica.

Boka gasrådgivning, installation och få råd kring produkter – klicka här.  

Mer än 50 procent av Stockholm Gas kunder har valt biogas, ett förnybart bränsle som framställs genom rötning av organiskt material och bidrar till en koldioxidreduktion på minst 86%, om man jämför med andra fossila bränslen. Den biogas som Stockholm Gas levererar till Stockholmregionen är till stor del lokalt producerad. Gasspisens livslängd gör den dessutom till en hållbar och långsiktig investering – många gasspisar fungerar felfritt även efter flera decennier.

Visste du att…

Stockholm Gas har tagit fram en tjänst där det är möjligt att få hjälp med att komma igång med gas hemma, oavsett om det finns indraget eller inte. Det inleds med en digital gasrådgivning där du får experthjälp anpassat efter ditt hems förutsättningar, oavsett om det finns gasledning indraget eller inte.