Vilken köksfläkt passar ditt hem?

Vill du ha något iögonfallande? Eller kanske något som inte syns? Oavsett vilken fläkt som passar ditt kök har Siemens en lösning för dig. I den här artikeln får du hjälp att hitta rätt köksfläkt för ditt kök.

Den nya köksfläkten glassdraftAir är integrerad i köksbänken och fälls bara upp vid behov.

Det finns ett stort antal olika fläktar att välja mellan. Alla har olika funktioner och passar olika kök. I den här artikeln hjälper vi dig på traven för att hitta en köksfläkt som passar dina förutsättningar, oavsett vilka de är.

Läs mer om fläktar från Siemens.

Vägghängd

En vägghängd fläkt är en klassiker i svenska kök och passar när utrymmet är begränsat ovanför matlagningsytan. Siemens har tre olika varianter av en vägghängd köksfläkt som kan anpassas för olika kök.

Se vägghängda köksfläktar från Siemens.

Plan väggmonterad köksfläkt

Med sin snygga design i svart glas blir den väggmonterade köksfläkten en naturlig del av köket. Fläkten mäter ånga och matos för att anpassa luftväxlingstakten utifrån de ständigt skiftande förutsättningarna.

Vinklad väggmonterad köksfläkt

Det är mycket en smakfråga men för den som inte vill ha en plan fläkt finns möjligheten att köpa en vinklad väggmonterad köksfläkt. Fläkten är skapad för att sömlöst passa in i köket. softLight med dimmerfunktion och emotionLight Pro bakgrundsbelysning bidrar till rummets atmosfär.

Väggmonterad fläktkåpa

Väggmonterade fläktar kan placeras på väggen ovanför hällen. Den höga luftväxlingstakten gör dem särskilt effektiva när det gäller att avlägsna rök, lukt och os. Den innovativa climateControl-sensorn mäter ångintensiteten och fetthalten när du lagar mat och justerar luftväxlingstakten automatiskt. När du är klar fortsätter fläkten att gå tills luften är ren innan den stängs av helt.

Fläkt i bänkskiva eller häll

Design och innovation är avgörande för att skapa vitvaror som människor vill ha hemma i sina kök. Siemens inductionAir Plus, en kombinerad köksfläkt och induktionshäll, är ett ypperligt exempel på detta.

För många är inductionAir Plus en lösning som skapar möjligheter i hur ett kök kan utformas. Du slipper en traditionell köksfläkt samtidigt som inductionAir får plats i både stora som små kök. Intaget till fläkten är smalt och diskret, vilket ger en friare känsla samtidigt som fläkten smälter in i omgivningen. Hällen blir en designmässig detalj i köket som utan tvekan kommer bidra till många års trevlig matlagning

För dig som ha något riktigt unikt är det värt att kika på glassdraftAir. Den nya köksfläkten glassdraftAir är integrerad i köksbänken och fälls bara upp vid behov. Vid användning utgör fläkten, med sin transparenta design, en snygg men diskret inredningsdetalj i köket. Den innovativa tekniken garanterar en ständigt frisk och luktfri luft.

Kolla in Siemens inbyggda fläktar.

Takhängd fläkt.

Takhängd köksfläkt

En frihängande takfläkt är till för köksöar och kan placeras rakt över köksön, kopplad till taket. En frihängande takfläkt är väldigt flexibel då kan den placeras var som helst, beroende på hur du vill forma ditt kök.

Läs mer om takhängda köksfläktar.