Lista: Här är de dyraste villorna på Hemnet just nu

Utsikt över öppet hav, insynsskyddat poolområde och terrasser i flera etage – vi har listat de dyraste villorna på Hemnet just nu. Här kan du drömma dig bort bland lyxiga och exklusiva hem för en stund.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: P.O. Fastighetsbyrå AB

Strandfastighet i Långedrag

Utgångspris: 42 500 000 kr

Byggår: 1910

Storlek: 528 kvm boarea, 62 kvm biarea, 2230 kvm tomtarea

Antal rum: 12

Adress: Solhöjdsgatan 24

I Långedrag i Göteborg, med svårslagen utsikt över öppet hav och båthamn, finner vi den här strandvillan från början av 1900-talet. På tomten finns en pool med tillhörande poolhus och i strandtomten ingår dessutom 570 kvadratmeter ut i havet där man kan bygga egen brygga om man så önskar. Här bor du med närhet till salta bad, segling och med gångavstånd till flera populära restauranger. 

Här kan du läsa mer om Solhöjdsgatan 24.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Villa Solberget

Utgångspris: 49 000 000 kr

Byggår: 2006

Storlek: 320 kvm boarea, 160 kvm biarea, 1603 kvm tomtarea

Adress: Granhällsvägen 26

I Danderyd, på Stocksunds högsta läge med milslång utsikt, hittar man Villa Solberget. Villan är ritad av arkitekten Johan Linnros och har både pool och sjönära läge. Villan består av tre plan och en takterrass med svårslagen vy. Det pampiga vardagsrummet har sju meter i takhöjd och sju öppna spisar. Bostaden har genomgående exklusiva materialval, generösa fönsterpartier som bidrar med härligt ljusinsläpp och stora sällskapsytor. 

Här kan du läsa mer om Granhällsvägen 26.

Foto: Bremberg International Estate AB

Sjöfastighet i Djursholm

Utgångspris: 175 000 000 kr

Byggår: 1964

Storlek: 360 kvm boarea, 285 kvm biarea, 2512 kvm tomtarea

Antal rum: 12

Adress: Aslögsvägen 4

Den här sjöfastigheten är belägen i Danderyd, på en av Djursholms mest attraktiva adresser. Enplansvillan med suterrängplan är smakfullt renoverad och bjuder på vattenutsikt från öst till väst. Fastigheten är placerad på ett högt läge med lätt sluttande gräsmatta ner mot båtplatsen. Här ser man ut över Skärviken, Lidingö och Stockholms skärgård. Det stora poolområdet är insynsskyddat. Invändigt möts man bland annat av generösa sällskapsytor, ett högkvalitativt kök och påkostad Carraramarmor i både badrum och relaxavdelning. 

Här kan du läsa mer om Aslögsvägen 4.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Göteborg Sydväst

Spektakulärt på Västkusten

Utgångspris: 43 000 000 kr

Byggår: 1991

Storlek: 258 kvm boarea och 258 kvm biarea, tomtarea 2371 kvm

Antal rum: 10

Adress: Strandvägen 7

På västkusten, närmare bestämt Särö, ligger den här spektakulära villan. Här bor man i en oas med strandtomt, helt utan insyn. Försäljningen omfattar två fastigheter – den ena är en obebyggd strandskyddad tomt och den andra är själva bostadsfastigheten. I trädgården, som är omgiven av vacker natur, finns plats för både umgänge, aktiviteter och avkoppling. På baksidan andas historiens vingslag med en klassisk jordkällare och en vacker stenmur. 

Här kan du läsa mer om Strandvägen 7.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Täby

Näsby Parks Sjösida

Utgångspris: 46 000 000 kr

Byggår: 1999

Storlek: 283 kvm boarea, 202 kvm biarea, 1248 kvm tomtarea

Antal rum: 7

Adress: Slottsvägen 50B

Den här påkostade villan är byggd i fina naturmaterial. Villan ligger vackert inbäddad i Täbys villaidyll på Näsby Parks Sjösida, och de stora glaspartierna bjuder på ett flödande ljusinsläpp. Villans utformning gör den både tidlös och modern. Här bor man bland annat med smakfulla sociala ytor, tre eldstäder, lyxig pool-, bastu- och relaxavdelning, biorum och vinkällare. Utvändigt är miljön elegant och lyxig tack vare stämningsfull belysning och generösa terrasser i flera etage. 

Här kan du läsa mer om Slottsvägen 50B.

Se vilka som är dom dyraste villorna just nu!