Här är de dyraste lägenheterna på Hemnet just nu

Drömmer du om en lägenhet med terrass i tre väderstreck, eller kanske 3,4 meter i takhöjd? Då har du hittat rätt. För att ge dig en överblick över de mest exklusiva bostäderna, har vi på Hemnet listat de fem dyraste lägenheterna just nu, rankade efter kvadratmeterpris.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Melodislingan 7. Foto: Lannhill Strömberg Fastighetsmäklare.

5. Melodislingan 7

Kvadratmeterpris: 171 215 kronor.

Utropspris: 15 495 000 kronor.

På plats 5 hittar vi en lägenhet i Sveakvarteren i Stockholm. Här bor man på 90,5 kvadratmeter om 4 rok. Takhöjden mäter 3,4 meter och ljusinsläppet flödar genom hela bostaden. Lägenheten ligger högst upp i huset som byggdes 2015. Här finns tre rymliga sovrum – samtliga med pardörrar ut till en av balkongerna.

– Lägenheten ligger högst upp i huset med fantastisk utsikt åt båda håll, terrass i väst och balkong i öst. Köparen får tillgång till bemannad lounge, gym och garage som ligger i fastigheten, säger fastighetsmäklaren Björn Strömberg på Lannhill Strömberg Fastighetsmäklare, som förmedlar bostaden. 

Här kan du se mer av Melodislingan 7.

Kungstensgatan 55. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm – Vasastan.

4. Kungstensgatan 55

Kvadratmeterpris: 171 989 kronor.

Utropspris: 15 995 000 kronor.

På en av Vasastans mest populära adresser hittar vi lägenheten som ligger på fjärde plats bland de dyraste lägenheterna på Hemnet. Vindsvåningen har öppen spis och terrass i söderläge. Här bor man på 93 kvm i väldigt gott skick med stora sociala ytor, synliga takbjälkar och en vacker utsikt över Stockholms takåsar.

– Det som sticker ut med den här vindsvåningen är mycket. Men framför allt läget i hjärtat av Vasastan, utsikten över Stockholms takåsar, de stora sociala ytorna, öppen spis, takbjälkar och terrass, säger fastighetsmäklaren Erik Kiruk på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som förmedlar bostaden.

Vill du se mer av Kungstensgatan 55? Klicka här.

Nybrogatan 15. Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå AB.

3. Nybrogatan 15

Kvadratmeterpris: 184 247 kronor.

Utropspris: 29 900 000 kronor.

Högt upp i det ikoniska Astoriahuset mellan Östermalmstorg och Strandvägen i Stockholm, ligger den ljusa och smakfullt renoverade våningen med stor balkong i västerläge. Golven är i Chevronparkett och i lägenheten finns många vackra tidstypiska detaljer som möter moderna lösningar.

– Våningen erbjuder generösa sällskapsytor med en väl tilltagen takhöjd om cirka 3,1 meter. Fastigheten totalrenoverades 2020 och har en elegant, lättillgänglig entré och stor hiss, säger fastighetsmäklaren Lars Fredegård på Fredegårds Fastighetsbyrå, som förmedlar bostaden.

Här kan du se mer av Nybrogatan 15.

Torsplan 10. Foto: HusmanHagberg Vasastan.

2. Torsplan 10

Kvadratmeterpris: 185 714 kronor.

Utropspris: 19 500 000 kronor.

På andra plats hittar vi en 4-rummaren på Torsplan om 107 kvadratmeter. Här möts man av en unik arkitektur i de stoltserande Norra Tornen. Utsikten över Stockholms takåsar är svårslagen och terrassen som sträcker sig runt bostaden vetter mot tre väderstreck.

– Bostaden har det absolut bästa hörnläget i tornet med en otrolig utsikt. Det finns endast ett fåtal bostäder i Norra Tornet med den här generösa terrassen och som sällan är till salu, säger fastighetsmäklaren Maria Fernström på HusmanHagberg Vasastan, som förmedlar bostaden. 

Vill du se mer av Torsplan 10? Klicka här.

Klara västra kyrkogata 17. Foto: Edward & Partners Fastighetsmäklare AB.

1. Klara västra kyrkogata 17

Kvadratmeterpris: 254 777 kronor.

Utropspris: 40 000 000 kronor.

Lägenheten med dyrast kvadratmeterpris på Hemnet just nu ligger på 18:e våningen i Scandic Continental i Stockholm. Här bor man på 157 kvadratmeter om 5 rok, fördelat på två våningsplan. Här erbjuds man fullservicekoncept dygnet runt med möjlighet till rumsservice, tvätt- och städtjänster, garage samt tillgång till gym i huset.

–  Det som sticker ut med bostaden är att det är ett konceptboende med Stockholms bästa utsikt, säger fastighetsmäklaren Edward Melki på Edward & Partners Fastighetsmäklare, som förmedlar bostaden. 

Här kan du se mer av Klara västra kyrkogata 17.