Fyra charmiga townhouse på Hemnet – se bilder

Klappar ditt hjärta lika starkt för storstadens puls som för naturens lugn? Då kanske ett townhouse hade varit någonting för dig. Här har vi listat fyra townhouse till salu på Hemnet just nu. 

Få inspirerande innehåll och nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriva upp dig på Hemnets nyhetsbrev här!

1. Historiskt i Eskilstuna

Fastigheten har många historiska detaljer från tiden då tempelriddarorden ägde huset – som ger en känsla av husets historia. Huset uppfördes 1929 och har aldrig tidigare varit ute på marknaden. Här bor man helt privat, tyst och lugnt mitt i city. Förutom den generösa boytan har man en egen trädgård med parkering och hel källare.

Foto: Le Grand Propriété.

Mäklaren Gabriel Augustsson på Le Grand Propriété, som förmedlar bostaden, berättar att det är ett objekt utöver det vanliga.

– Jag tycker att det är en inspirerande plats att bo på. Ett alldeles privat residence mitt i stan, där man både kan bo och ha plats för sina hobbys eller ett härligt sällskapligt liv. Ett stort 20-talsboende som är one of a kind, säger han.

Foto: Le Grand Propriété.

Vill du se mer av Kriebsebsgatan 16A? Klicka här.

2. Exklusivt i Nacka

Stora glaspartier, generös takhöjd, sociala ytor och goda utsikts- och solförhållanden är ledorden i det här huset. Huset har en modern och industriell utformning med material i stål, betong och trä. Övergången mellan ute och inne är sömlös, där stora glaspartier ger utsikt mot grönska, himmel och trädtoppar medan en generös takterrass låter dig njuta av sol och sjöbris.

Foto: Widerlöv Nacka/Värmdö.

– Detta townhouse utmärker sig med sina tre våningar och genomtänkta planlösning. Med kök och uteplats på bottenvåningen, en braskamin på andra våningen och en takterrass med sjöutsikt, erbjuder det både praktiskt boende och fantastiska utomhusmöjligheter, säger Thomas Jonasson, på Widerlöv Nacka/Värmdö, som förmedlar bostaden. 

Foto: Widerlöv Nacka/Värmdö.

Vill du se mer av Tollarevägen 71? Klicka här.

3. Pittoreskt i Stockholm

Här bor du med villakänsla mitt i Stockholm i det pittoreska Grubbensområdet. Townhouset är uppdelat i tre plan med väl genomtänkt planlösning och egen uteplats i sydväst. Den stora uteplatsen mot det charmiga Grubbenstorget är pricken över i. 

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri.

Johan Derelöv på Wrede Fastighetsmäkleri, som förmedlar bostaden, berättar att objektet har en unik arkitektur och historia.

– Historiken i den exteriört bevarade stallbyggnaden från 1874, i kombination med modern interiör ger ett townhouse-boende med arkitektonisk höjd som verkligen sticker ut. Det är verkligen helt unik.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri.

Vill du se mer av Grubbenstorget 14? Klicka här.

4. Två våningar i Danderyd

Det här huset, i två våningar, är ritat av Jordens arkitekter. Planlösning och materialval är noga genomtänkta och utvalda. Här bor du i ett kravlöst boende i villamiljö – med direkt närhet till all tänkbar service.

Foto: Berggren & Hörle Fastighetsmäklare AB.

– Det som sticker ut med detta Townhouse är den generösa takhöjden och att det förutom två uteplatser har en stor, solig och helt insynsskyddad takterrass. Här får man det bästa av två världar, säger Sofia Hörle, på Berggren & Hörle Fastighetsmäklare, som förmedlar bostaden. 

Foto: Berggren & Hörle Fastighetsmäklare AB.

Vill du se mer av Bergåsstigen 2H? Klicka här.

Vad är ett townhouse?

Ett townhouse, eller stadsradhus som det ofta även kallas, är ett bostadshus som är som ett radhus. Skillnaden är att de är byggda mer på höjden och är byggda för att passa in i en stads kvartersstruktur.