Gammal järnvägsstation bland de mest klickade objekten

För den som drömmer om ett hem utöver det vanliga, med möjlighet att planera och renovera efter egen smak finns nu ett gammalt stationshus på två plan till salu i Ystad. Bostaden har på mindre än två veckor fått 30 000 klick på Hemnet, vilket resulterat i att den är det tredje mest klickade objektet under vecka 6. Här finns alla möjligheter att skapa sitt drömhus för den som har tid och kunskap. Prislappen för villan? 1 695 000 kr.

Salongen. Bild: Bjurfors Ystad

Huset byggdes redan år 1865 och agerade då post- och järnvägsstation i Köpingebro. Först 1967 blev det privatägt och renoverades till ett bostadshus. Trots de stora förändringarna har originaldetaljer som takrosetter, pardörrar och generös takhöjd bevarats. Enligt mäklaren ger vissa delar nästan känslan av att bo i ett slott.

Vardagsrum. Bild: Bjurfors Ystad

På de 331 kvadratmetrarna ryms ett flertal sociala ytor som vardagsrum, matsal och salong. Detta är en bostad för någon som tycker om att bjuda in till umgänge! Dagens planlösning är utformad för de sociala ytorna sig på nedre plan, och de privata ytorna som sovrum och kontor på det övre.

– Det gamla järnvägs och stationshuset anno 1865 är en ståtlig byggnad med ett stort ut- och uppskjutande mittparti. Huset blev privatägd 1967 och sedan 1969 har huset nyttjats som en familjevilla av säljaren. Dess generösa ytor, rymd och ljusinsläpp inspirerar till att förverkliga inredningsdrömmar, säger ansvarig mäklare Alexandra Nilsson, Bjurfors Ystad.

Unika detaljer från 1800-talet. Bild: Bjurfors Ystad

Två av de mest unika detaljerna som bevarats är den gamla biljettluckan (till vänster) och byggnadsåret på fasaden (till höger).

– Huset har massor av karaktär och originaldetaljer så som pampiga pardörrar, stuckatur och biljettlucka charmerar. Såväl huset som den parkliknande tomten kräver stora insatser men förutsättningarna är fantastiska, säger ansvarig mäklare Alexandra Nilsson, Bjurfors Ystad.

Tomten. Bild: Bjurfors Ystad

Runt huset finns en generös tomt på nästan 9000 kvadratmeter med stora möjligheter. Bland annat två uthus som med en genomgående renovering skulle kunna bli gäststugor eller bostäder för uthyrning. På tomten finns även resterna av en gammal uteservering som August Strindberg sägs ha fikat på under sina resor i Skåne. Ytterligare en möjlighet för den med kreativitet!

 

Länk till objektet hittar du här.