20-talsvilla veckans mest klickade

Mitt i stadsdelen Kungsladugård i Göteborg hittar vi förra veckans näst mest klickade objekt på Hemnet. En klassisk tvåplansvilla från 1928 som ligger i ett mycket attraktivt område med närhet till såväl city som naturområden.

Foto: Christoffer Duff, Husfoto.

På Snäckvägen 40 i Kungsladugård ligger denna 140 kvadratmeter stora villa med vacker tillhörande trädgård. Bostaden, som var ett av de mest klickade objekten på Hemnet vecka 14, har idag över 22 000 visningar.

– Anledning till att denna fastighet fått så stort genomslag på Hemnet tror vi beror dels på dess karaktär och på att den stylats, fotograferats och marknadsförts på ett sätt som presenterar den på bästa sätt. Vi upplever att många familjer har en dröm om att bo i en fastighet uppförd på 20- eller 30-talet och gärna då i centrala områden som Kungsladugård där hus av denna typ av hus inte säljs särskilt ofta, säger ansvarig mäklare Bo Wettergren, Wettergren Fastighetsbyrå.

Foto: Christoffer Duff, Husfoto.

Husets entréplan rymmer alla sociala ytor så som hall, vardagsrum, kök och matsal. Från den robusta entrétrappan i sten kommer man direkt in i den rymliga hallen och därefter husets kärna – vardagsrummet. Härifrån nås både matsal, kök och det vackra uterummet. Om man inte vill njuta av den öppna spisen kan man spana in den platsbyggda bokhyllan eller utsikten över trädgården från detta rum.  

Foto: Christoffer Duff, Husfoto.

Husets överlägset mest spektakulära rum är det tillbyggda uterummet – här kan man njuta av det naturnära läget året runt. Väggarna i glas har ett flertal öppningsbara partier som gör det möjligt att släppa in solens strålar. Rummet är även utrustat med belysning och infravärme som gör det möjligt att utnyttja ytan även när det är minusgrader ute.  

Foto: Christoffer Duff, Husfoto.

På entréplanet finns även det rymliga köket. Mitt i rummet syns en stor takhängd fläkt med placering över spisen som har både gas- och elplattor. Köksön, som är kärnan i rummet, har även en diskho och arbetsytor för den som har intresse för matlagning. Fönster i två väderstreck och plats för matbord gör detta till en härlig yta att äta och umgås på.

Foto: Christoffer Duff, Husfoto.

Mellan vardagsrummet och köket finns en mycket vacker matsal med plats för åtminstone sex middagsgäster. Rummet har åtta hörn, varav fyra med inbyggda vitrinskåp vilket ger det en unik och exklusiv känsla. I taket finns en stor originalmålning, golvet är i slipat trä och väggarna ljust målade.

Foto: Christoffer Duff, Husfoto.

På husets övre plan finns ett stort badrum och tre sovrum, varav ett har plats för en dubbelsäng och resterande enkelsängar. I master bedroom finns även två inbyggda garderober i 20-talsstil, vackra trägolv och ett stort fönster som ger bra ljusinsläpp. Precis som i matsalen har man byggt in vitrinskåp, i detta rum på varsin sida av sängen.

Se objektet här.