Mellangården i Bullerbyn lockade klick

Den välkända Mellangården i Bullerbyn är nu till salu och lockar stort intresse på Hemnet. Under vecka 24 var det landets mest klickade objekt med drygt 13 000 visningar.

Foto: Husfoto, Christian Henningsson.

Det var i detta torp Astrid Lindgrens pappa, Samuel August, växte upp. Långt senare blev Sevedstorp känt för hela svenska folket genom Astrid Lindgrens berättelse om barnen i Bullerbyn. Det var i detta hus, Mellangården, som Astrids egen-karaktär Lisa och hennes två bröder Lasse och Bosse bodde.

Foto: Husfoto, Christian Henningsson.

Torpet är i klassisk 1800-talsstil med breda plankgolv, rörspisar och spegeldörrar. De 85 kvadratmetrarna är fördelade på tre rum samt kök och badrum. Uthuslängan och en gammaldags trädgård ger extra charm till det omtalade torpet.

Foto: Husfoto, Christian Henningsson.

Prislappen för torpet ligger på 850 000 kr, vilket ansvarige mäklaren Susanna Gustafsson anser rimligt i förhållande till den enkla standarden. Däremot påpekar hon att det är en svårt bedömning vad någon är villig att betala för kulturvärdet som bostaden medför.

Foto: Husfoto, Christian Henningsson.

Redan förra året låg torpet ute till försäljning, men stoppades då av bolaget Astrid Lindgrens Värld som hade anspråk på arvet. Nu står det dock klart att de inte har tillräckligt stark koppling till trähuset – alltså är det fritt fram för vem som helst att köpa den välkända bostaden.

Läs mer om objektet här.