Charmig sekelskiftesvilla bland de mest klickade objekten

En smakfullt renoverad villa utanför Tingsryd var ett av de mest klickade objekten på Hemnet under vecka 26 med drygt 9000 visningar.

Foto: Laszlo Mag, Husfoto.

Denna vackra sekelskiftesvilla från 1905 har renoverats smakfullt i gammal stil, men med exklusiva materialval och genomtänkta detaljer. Huset har en genomgående öppen planlösning och ett flertal praktiska förvaringsutrymmen. Här har inget lämnats åt slumpen!

Foto: Laszlo Mag, Husfoto.

Köket är husets hjärta och går i gammal, lantlig stil med träpanel på väggar, ett underbart skafferi och en vacker vedspis. Exklusiva materialval såsom bänkskiva i marmor, stor gasspis, infällda spottar i taket och en snygg vinkyl gör köket till det lilla extra. I anslutning finns även ett matrum med kakelugn som ger en mysig känsla.

Foto: Laszlo Mag, Husfoto.

Villan har flera tidstypiska detaljer från sekelskiftet, bland annat de spröjsade fönsterna som ger ett vackert ljusinsläpp. På både det nedre och övre planet har man byggt glasverandor med möjlighet till mindre möblemang – en perfekt plats för den som vill njuta av morgonkaffet.

Foto: Laszlo Mag, Husfoto.

Utanför huset finns en vacker trädgård med diverse träd, buskar och trädgårdsland. Runt ena sidan har man byggt ett trädäck med plats för både grill, matplats och solstolar. Intill ligger det som en gång i tiden var ett bageri, men idag används som kontor.

Foto: Laszlo Mag, Husfoto.

Området kring Tingsryd bjuder på vacker natur med mycket skog och sjöar. I området bor drygt 13 000 personer, varav många är yngre par. Närheten till Växjö, Ronneby och Karlshamn gör detta till ett attraktivt bostadsområde.

Läs mer om bostaden och se fler bilder här.