Unikt Gotlandshus hetast på Hemnet

Barlingbo Prästgård på mellersta Gotland var det mest klickade objektet på Hemnet under vecka 32 med 16 430 visningar.

Foto: Jörgen Kristiansson

Denna unika prästgård på Gotland är arkitektritad av Nils Böring och inspirerad av ungrenässansen och nygotik. Dess vackra fasad med välbyggda detaljer är bara ett provsmak på vad interiören har att bjuda på.

Foto: Jörgen Kristiansson

Bostaden från 1902 präglas av flera tidstypiska sekelskiftesdetaljer så som högt i tak, höga golvlister, kakelugnar och fiskbensparkett. De stora fönstrena ger ett generöst ljusinsläpp i den 342 kvadratmeter stora villan.

Foto: Jörgen Kristiansson

De 11 rummen rymmer totalt 8 sovrum, ett stort kök, 3 badrum samt gott om förvaringsutrymmen för en stor familj. Tomtarean på nästan 5000 kvadratmeter erbjuder plats för både garage, infart med egen vändplan samt vackra naturområden. Utgångspriset på villan är 3 975 000 kr.

Foto: Jörgen Kristiansson

Utöver huvudbyggnaden finns  ett gammalt kalkstenshus med stor potential. Huset har idag stora renoveringsbehov, men kan bli ett utmärkt gästhus.

Läs mer om objektet här.

Vill du veta mer om bostadsmarknaden? Eller ha koll på de senaste trenderna? Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev.