Kändisparets hus fortsätter locka mest klick på Hemnet

Gamla hus går hem på Hemnet just nu. De två senaste veckornas mest klickade objekt var ett fritidshus i Nynäshamn byggt 1895.

Det var bättre förr, åtminstone om vi tittar på Hemnets klickstatisik från de senaste veckorna. Först blev ett av landets äldsta bostadshus en snackis när det lades ut på Hemnet. Huset ligger på Baggensgatan i Gamla stan i Stockholm och byggdes 1336, troligen på uppdrag av kung Magnus Eriksson. Läs mer om det huset här.

Men trots sin gedigna ålder var lägenheten på Baggensgatan inte det mest klickade objektet på Hemnet. Det var nämligen en röd stuga utanför Nynäshamn, byggd i slutet av 1800-talet.

Mäklaren som ansvarar för försäljningen, Charlotte Pellas på Historiska Hem, beskriver fritidshuset så här ”En egen plats på jorden, en röd stuga med vita knutar och spröjsade fönster, stora lönnar som gjorda för att hänga gungor i, knotiga fruktträd och stora gräsmattor för lek och trädgårdsmiddagar”.

Varför tror du just det här objektet skapat mycket uppmärksamhet? 

– De flesta har nog en dröm om ett sådan här ställe som ligger så pass nära Stockholm så att man kan pendla och på så vis förlänga helgerna, säger Charlotte Pellas.

Säljarna av huset är medieprofilerna Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström. Du kan läsa mer på Brita Zackaris Instagramkonto.

Läs mer om objektet här.

Hunden ingår inte i köpet. Foto: Historiska Hem.

Foto: Historiska Hem.

Foto: Historiska Hem.

Foto: Historiska Hem.