Se herrgården som lockar Hemnet-besökare

Förra veckan var den här herrgården utanför Norrköping, med anor från 1300-talet, ett av de mest klickade objekten på Hemnet.

– Det är sällsynt med att den här typen av fastigheter ligger så stadsnära och de brukar inte heller vara i så fint skick som den här, säger mäklaren Andreas Bielkhammar på Fastighetsbyrån, som förmedlar bostaden. 

Det senaste om bostadsmarknaden – i din mejlkorg. Skaffa Hemnets nyhetsbrev!

Herrgården ligger strax utanför Norrköping och går under namnet Klinga herrgård. Fastigheten har varit en del av området sedan 1300-talet och har genom århundradena haft olika skepnader. På 1600-talet omvandlades gården till säteri av presidenten Anders Lilliehöök och den ägdes i början av 1700-talet av hans arvingar.

Nästa ägare var den Sperlingska släkten. Därefter Åhmansson, innan John Swartz köpte egendomen. Huvudbyggnaden och de två flyglarna är uppförda på 1700-talet. Sedan 1992 ägs herrgården av nuvarande ägare.

Så här beskrivs herrgården i objektsannonsen: ”Här presenteras en imponerande fastighet med huvudhus, två gårdshus, trädgård, pool och gårdsplan.”

Du kan läsa mer om objektet här. 

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån

Foto: Fastighetsbyrån