Bostad på Södermalm slår tidigare besöksrekord

Paprikahusets tid på tronen är över och en ny härskare har tagit över som Hemnets mest klickade objekt någonsin. Med knappt 500 000 klick har den här uppseendeväckande lägenheten på Södermalm slagit det tidigare rekordet. Inte helt oväntat var det också det mest klickade objektet under vecka 11.

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här.

Foto: Bjurfors Södermalm.

Lägenheten, en 91 kvadratmeter stor trerummare på Götgatan i Stockholm, sticker ut då den minst sagt är i behov av renovering. Den beskrivs i bostadsannonsen som ”en unik vindslägenhet med renoveringsbehov och stor potential där man får chansen att skapa sin drömbostad från grunden”.

Den 12:e mars 2019 nådde lägenheten över det tidigare klickrekordet på 452 000 klick som stått sedan ”Paprikahuset” lades ut på Hemnet 2014.

Fanny Strand på Bjurfors Södermalm förmedlar objektet och hon menar att lägenheten sticker ut på marknaden.

Lägenheten är Hemnets mest klickade, varför då tror du? – Den här bostaden är inte paketerad enligt vårt annars framgångsrika fotomanér och går tvärt emot det man vanligen ser på Hemnet, det skapar en nyfikenhet och ett intresse. Många har hört av sig med positiva kommentarer att man fått se en bostad som inte är stylad utan fotad rak och ärlig.

Foto: Bjurfors Södermalm

Hur var det att som mäklare hantera en försäljning som denna? – I det här specifika fallet önskade säljaren att vi inte skulle styla. Min roll blir då att utifrån detta skapa de bästa förutsättningarna och vi beslutade oss då för att löpa linan ut och visa lägenheten exakt som den är och inte hymla om att det finns ett renoveringsbehov. Jag tror på transparens i alla försäljningar och speciellt i dessa fall.

Hur har intresset varit för objektet? – Intresset har varit väldigt stort, både från potentiella köpare och från nyfikna personer som bara sett lägenheten på Hemnet.

Foto: Bjurfors Södermalm

Kan du berätta mer om bostaden? – Den här lägenheten har jättestor potential och med rätt köpare kan detta bli hur bra som helst. Vi är medvetna om renoveringsbehovet men av erfarenhet vet jag att många uppskattar att få sätta sin egen prägel på sitt boende och då vänds det till något positivt att i princip allt behöver göras.

Du kan läsa mer om objektet här.