Gammal folkskola mest klickad på Hemnet – igen

Det mest klickade objektet under både vecka 12 och 13 på Hemnet var det här tegelhuset utanför Åhus på den skånska östkusten. Den före detta folkskolan har genomgått en gedigen renovering de senaste åren.

Med Kristianstad runt hörnet och Åhus långa stränder nära så ligger Hemnets mest klickade objekt bra till. Den före detta folkskolan från 1911 har renoverats men ändå behållt den klassiska känslan.

I objektsannonsen på Hemnet beskrivs villan som ”ett hus med patina, själ och hjärta, genuint byggd helt i tegel” och ”naturskönt med milsvid utsikt mot horisont i alla väderstreck. Genuint renoverat till ståndsmässigt hem på 310 kvm boarea i en före detta folkskola.”

Den välbevarade tegelbyggnaden passar den som vill ha ett rymlig hem, det menar Kent Nordstrand som förmedlar objektet. – Huset ligger fantastiskt vackert med horisontvy i både väst och öst. Omgivningarna är öppet landskap med hästvänliga grannar med närhet till hav och stad. Den kommande köparen får räkna med ett lugn och i ett rymligt hem med tid för själ och sinne. Nuvarande ägare uppskattar såklart om nästa ägare har intresse för att fortsätta vårda denna snart 110-åriga klenod, säger Kent Nordstrand på Mårtensson Mäklare, som förmedlar huset.

Du kan läsa mer om objektet här.

Foto: Mårtensson Mäklare

Foto: Mårtensson Mäklare

Foto: Mårtensson Mäklare