Unikt missionshus säljs: ”Extremt läcker”

Det mest klickade objektet förra veckan var en fastighet som i annonsen beskrivs som en ”bostad som upplevs bäst på plats”. Och det ligger onekligen något i det citatet.

Villan är ett välbevarat mindre bygdecentrum i Björklinge några mil norr om Uppsala från tidigt 1900-tal och har pekats ut i länets regionala kulturminnesvårdsprogram som kommunens översiktsplan.

Missionshuset som nu säljs byggdes 1920 och sticker ut med sin unika arkitektur. Albin Ruhl på Notar Uppsala förmedlar objektet och han menar att villan är ovanlig. – I Uppsala län säljs dessa bostäder extremt sällan, både till storlek och i bevarade originaldetaljer. Att fastigheten även erbjuder det antal sovrum som det gör möjliggör även för en familj att bosätta sig här, säger han.

Hur har uppmärksamheten varit för objektet?– Visningen sker på lördag och vi kommer inte ha några förhandsvisningar. Vi får se efter visningen hur intresset är, men bostaden är unik och extremt läcker. Den som bosätter sig här lär trivas i många år framöver precis som säljaren av fastigheten har gjort, säger Albin Ruhl.

Läs mer om objektet här.

Foto: Notar Uppsala

Foto: Notar Uppsala

Foto: Notar Uppsala