Blått kök i skärgårdsidyll mest klickat på Hemnet

Ett blått kök, en unik plats och mest klickat på Hemnet under vecka 16. Det är tre gemensamma nämnare för det här fritidshuset på Seskarö utanför Haparanda.

Foto: Fastighetsbyrån Haparanda

Under vecka 16 var det ett objekt som stack ut och var mest klickat. Huset ägs av den kände finländske artisten, Jari Sillanpää, och ligger på skärgårdsön Seskarö. Objektets popularitet beror dels på det menar, Inger Wennberg, mäklare på Fastighetsbyrån Haparanda, som förmedlar objektet. – Jag tror att det både är det ”smurf-blåa” köket och att ägare är en känd finländsk artist, Jari Sillanpää, som gör objektet extra intressant, säger hon.

Foto: Fastighetsbyrån Haparanda.

Huset är 82 kvadratmeter som är fördelade på tre rum och ett knallblått kök. Seskarö är en idyllisk ö i Haparands skärgård som under 1800 och 1900-tal var en central plats för norra Sveriges sågverksindustri. I dag är sågverket på ön nedlagt. – Seskarö är en skärgårdsö som man kommer till med bil och båt. Det finns en trevlig by med både skola och affär. Ön är en  sommarpärla med fina badstränder och närhet till Haparanda skärgård, säger Inger Wennberg.

Foto: Fastighetsbyrån Haparanda.

Du kan se fler bilder och läsa mer om objektet här.