Historisk herrgård mest klickad på Hemnet – igen

Hemnets mest klickade objekt under vecka 43 – och även vecka 44 – ligger inbäddad bland skog och vatten i Nora. Stribergs Gods är en av landets vackra herrgårdar som berättar en historia bara genom att finnas.

Herrgården, som i dag används som privatbostad, är till salu för strax under 15 miljoner kronor. Bostadshuset är drygt 1 000 kvadratmeter stort, omgivit av flygelbyggnader som är drygt 150 kvadratmeter vardera.

Herrgården förmedlas av Ted Bauer, fastighetsmäklare på Wrede Fastighetsmäkleri, och han beskriver platsen och fastigheten så här i annonsen på Hemnet ”Forsen som passerar fastigheten skapar den vackra dammen på baksidan av huset och ger en vacker inramning och helhet.”

Striberg Gods byggdes i slutet av 1800-talet och var en central punkt i områdets industrialisering, framförallt utvecklingen den lokala gruvindustrin. Den sista gruvan i området lades ner 1967.

Du kan läsa om Stribergs Gods här, samt se fler bilder.

Foto: Fisheye Foto

Foto: Fisheye Foto

Foto: Fisheye Foto