Anrik villa mest klickad under vecka 47

Det mest klickade huset på Hemnet under vecka 47 ligger strax söder om Borlänge. Den anrika disponentvillan vid Idkerbergets gruva sticker ut på många sätt, bland annat genom att fastigheten är 8 388 kvadratmeter stor och belägen på en höjd, med vidsträckta skogar runtomkring.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.My Friman, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling som förmedlar villan, menar att husets historia väcker stor nyfikenhet. – Enligt de berättelser jag har hört så tillhörde detta Idkerbergets gruvas disponent och var en gång i tiden självförsörjande med bland annat ett stort växthus. Av det växthuset finns idag bara delar av grunden kvar, säger hon.

Huset är renoverat, men det finns fortfarande en del att göra i den 378 kvadratmeter stora villan. För den som gillar vita väggar kommer krävas en hel del målande. – Jag önskar verkligen att någon tar över huset och återför det till dess forna glans, säger My Friman.

Läs mer och se fler bilder av huset här.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.