Klicktoppen 2019 – mest klickade objekten på Hemnet

Här har vi samlat de mest klickade objektet under året. Toppar listan gör en lägenhet på med renoveringsbehov som under året blev en riktig snackis i sociala medier.

1. Ostylad lägenhet på Södermalm, 485 679 klick

Foto: Bjurfors Södermalm

Lägenheten, en 91 kvadratmeter stor trerummare på Götgatan i Stockholm, blev minst sagt en snackis när den lades ut på Hemnet. Vindslägenheten med ”renoveringsbehov och stor potential” stack ut från mängden då den visades upp helt ostylad.

– Den här bostaden är inte paketerad enligt vårt annars framgångsrika fotomanér och går tvärt emot det man vanligen ser på Hemnet, det skapar en nyfikenhet och ett intresse, säger Fanny Strand på Bjurfors Södermalm, som tidigare i år förmedlade objektet.

2. ”Bondhuset” i Västervik, 250 487 klick

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Västervik

Årets näst mest klickade objekt var en modern villa, även kallad ”Bondhuset” som dominerade klicktoppen tre veckor i rad. Huset med tre våningar är 347 kvadratmeter stort, har pool och panoramautsikt över vattnet.

Vill du läsa Hemnets årskrönika 2019? Klicka dig vidare här.

3. Chateau Eagle Mountain i Tullinge, 242 628 klick

Foto: Fastighetsbyrån Nynäshamn

Den här villan i Tullinge, mer känd som Örnberget eller Chateau Eagle Mountain, låg ute till försäljning för 45 miljoner kronor. Bostaden har bland annat 22 rum, en pool med vattenfall och utsikt över Tullingesjön.

4. Björkviks Gård på Värmdö, 213 631 klick

Foto: Magnusson Mäkleri Östermalm

På fjärde plats kom Björkviks gård på Värmdö. Sekelskiftsvillan med egen strand och havsutsikt ligger ute för 40 miljoner kronor.

5. Svanå Bruk och Säteri i Västerås, 152 517 klick

Foto: Karl Danielsson Egendomar

Den här gården från 1600-talet var årets dyraste objektet på Hemnet med ett utgångspris på 175 miljoner kronor. Förutom den pampiga herrgården ingår även 1 400 hektar mark som bland annat rymmer en engelsk park med tillhörande lusthus i gustaviansk stil, stall samt ett orangeri.

6. Villa i Stocksund, 148 961 klick

Foto: Magnusson Mäkleri

På sjätte plats landar den här villan i Stocksund, Danderyd. Villan byggdes 1909 och har flera påkostade detaljer, däribland vinkällare, hemmagym och walk in-closet. Den låg ute på Hemnet för ett utgångspris på 65 miljoner kronor.