Från eldhärjat mejeri till drömvilla

Det mest klickade objektet vecka 14 har sett sin beskärda del av både mjölk och ost. Det gamla mejeriet i Hudiksvall, känt från SVT-programmet ”Vem bor här?”, kan nu bli ditt.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Fastighetsbyrån Hudiksvall

För sex år sedan brann det kraftigt i det gamla mejeriet vid Lundströmmen utanför Hudiksvall. Taket från rasade in och den tredje våningen totalförstördes. Därefter har fastigheten från 1896 genomgått en hel del förändringar och omvandlats till ett unikt hem.

På första våningen finns en mindre lägenhet på 65 kvadratmeter med öppen planlösning, över tre meter i takhöjd och stora välvda fönster. Den andra våningen är 130 kvadratmeter stor och har fyra sovrum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Detaljer så som grova takbjälkar, betonggolv och tegel förstärker den industriella känslan i huset.

Där den tredje våningen låg ligger nu istället en takterrass på 130 kvadratmeter med utsikt över Långsjön och dess utlopp.

Enligt Johanna Nordholm, från Fastighetsbyrån Hudiksvall, som förmedlar objektet, är intresset för huset mycket stort.

– Det är många som kan tänka sig att flytta till det här fantastiska huset. Det är ett sådant ställe som får folk att börja drömma, säger hon.

Vill du se fler bilder? Klicka här.

Foto: Fastighetsbyrån Hudiksvall

Foto: Fastighetsbyrån Hudiksvall