Övergivna villa-Hagalind lockar tiotusentals besök

Den 106 år gamla Hagalind-villan övergavs för 35 år sedan och lämnades åt sitt öde. Det finns en del att jobba med, men spåren av det som en gång varit finns kvar.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Andreas Pastor/Diakrit, Mäklarna Ekström & Co

Veckans 24 mest klickade objekt är Hagalind på Österlen, en herrgårdsliknande villa som byggdes 1914. När huset byggdes var det en toppmodern och påkostad bostad, men har sedan 35 år tillbaka stått tom och låtit förfalla. Och nu är det till salu.

Trots detta bjuder Hagalind på flera vackra detaljer, både ut- och invändigt. Exempelvis handslagna tegelstenar, rejäla frontespisar på både långsidor och spegelpardörrar.

Foto: Andreas Pastor/Diakrit, Mäklarna Ekström & Co

För 1,8 miljoner kronor får man 140 kvadratmeter hus, fördelar på fem rum och kök, samt källare och oinredd vind. Förutom ett vackert hus, tillkommer även mark på över 4 000 kvadratmeter med milsvid utsikt över omkringliggande grönska.

Enligt Marcus Ekström, från Mäklarna Ekström och Co, som förmedlar huset, är intresset för huset ”galet stort”.

– Under de tre första visningarna så hade jag 180 spekulanter på plats. Dessutom har ju alla med sig en respektive, så det var extremt intensivt, säger han.

Foto: Andreas Pastor/Diakrit, Mäklarna Ekström & Co

Vad förväntar du dig av försäljningen?

– Det är oerhört svårt att veta var det tar vägen prismässigt. Det kan helt klart springa iväg om förutsättningarna är rätta. Den som gör en investering för att ställa i ordning huset, kan förvänta sig en riktigt fin investering. Men det krävs både kapital och tålamod för att göra den resan, säger han avslutningsvis.

Vill du se fler bilder? Klicka här.