Pittoreskt minihus i ringmuren mest klickad

Ett sommarhus på Gotland är något som många drömmer om. Nu har du chansen att bli ägare av ett unikt sådant med ett tillhörande minihus som får hjärtat att slå lite fortare.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Jörgen Kristiansson via Fastighetsbyrån.

Det mest klickade objektet vecka 25 har allt och lite till. Huset, som ligger på Östra Tillgränd i Visby, består av tre byggnader, varav ett bostadshus.

Ett av dessa har uppmärksammats särskilt, både av media och bland bostadssurfare. Detta då det är inbyggt i ett av ringsmurens torn.

– Det mest unika är väl det lilla förrådet som har tre väggar ringmur, säger Mats Hedqvist, mäklare på Fastighetsbyrån.

Foto: Jörgen Kristiansson via Fastighetsbyrån.

Själva bostadshuset är 50 kvadratmeter stort, fördelat på tre rum och kök. Det finns även två sovloft som inte är medräknade i husets storlek. Därtill tillkommer även en trädgård på 224 kvadratmeter, som ligger längst österut i innerstaden.

– Huset har ett anspråkslöst yttre mot gatan, men lyfter oerhört när man kommer in i trädgården där man är helt avskild, säger Mats Hedqvist och intygar samtidigt att intresset för huset är stort.

– Som du kanske har märkt har huset uppmärksammat en hel del och vi har ett antal familjer som är spekulanter. Vi får se hur det utvecklas, säger han.

Vill du se fler bilder på huset? Klicka här.

Foto: Jörgen Kristiansson via Fastighetsbyrån.