Drömgård från 1800-talet lockar tiotusentals

Några minuter från centrala Ystad i Skåne ligger vecka 38 mest klickade fastighet, en fyrlängad gård i engelsk stil.– Intresset är jättestort, säger Marcus Ekström, på Mäklarna Ekström & Co, som förmedlar klicktoppen.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Diakrit, Andreas Pastor för Mäklarna Ekström & Co

Ludvigdalsgård byggdes ibörjan av 1800-talet och har ägts av släkten Erlandsson som har verkat på gården i flera generationer. För 14 år sedan köpte de nuvarande ägarna gården som i samma veva totalrenoverades.

– Det finns så mycket som är unikt med gården. Däribland det exteriöra uttrycket med smyckade tegelfasader och det fria läget. Det är sannerligen en gård att både bo och verka på, säger Marcus Ekström.

”Ett perfekt objekt för den som vill driva egen verksamhet eller fortsätta med den verksamhet som finns” står det i bostadsannonsen som i skrivande stund har över 32 000 besök.

Foto: Diakrit, Andreas Pastor för Mäklarna Ekström & Co

– Lite kuriosa är att man under andra världskriget inkvarterade soldater på Ludvigsdal och att fotbollsföreningen Öja FF som bildades 1935 hade sin första fotbollsmatch på en klövervall på Ludvigsdal, berättar han.

Idag är Ludvigdalsgård en modern bostad om totalt 400 kvadratmeter, fördelat på nio rum och kök. Därtill tillkommer även två uthyrningslägenheter, bröllopslokal, affärslokal samt verkstad om totalt 850 kvadratmeter.

Foto: Diakrit, Andreas Pastor för Mäklarna Ekström & Co

Vill du veta mer? Klicka här.