Unikt timmerhus i fjällen mest klickat på Hemnet

I mitten av 1800-talet lades grunden för detta timmerhus i Vemdalen. Nu över 100 år och en flytt senare är det den mest klickade bostaden på Hemnet vecka 39.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Mäklarhuset Vemdalen.

Huset, som är på byggt på 1850-talet på gården Nyböle utanför Kramfors, har timrats ner, rengjorts och timrats upp igen på dess nuvarande plats i Vemdalen. Det har sedan varsamt gjorts om med mycket av den gamla charmen bevarad och är idag ett fantastiskt fjällhus om totalt 210 kvadratmeter.

– När säljarna hittade huset hade det stått obebott sedan 60-talet, men med intakt tak och fönster, vilket var räddningen för det gamla huset. Huset plockades ner stock för stock och fraktades på långtradare 2012 till Vemdalsskalet, berättar Katarina Bufvers, mäklare på Mäklarhuset Vemdalen.

Hon menar även att huset med sin gamla charm och dess detaljer minst sagt sticker ut i vår fjällvärd.

– Tre murade spisar, solbrända gamla utomhuspaneler som använts interiört, bevarade gamla dörrar som inredningsdetaljer och nya verandor i gammal stil gör huset helt unikt bland övriga fjällstugor, säger hon.

På tomten finns även ett skotergarage och en bastu/relaxstuga med dusch och WC samt plats för klädombyte.

Läs mer om bostaden här.

Foto: Mäklarhuset Vemdalen.

Foto: Mäklarhuset Vemdalen.