Paradvåning högst upp i känd fastighet lockade mest klick

Senast denna unika paradvåning låg ute till försäljning var 1951, sedan dess har den ägts av samma släkt. Nu, cirka 70 år senare, är den återigen ute på marknaden och gör succé som den mest klickade bostaden på Hemnet vecka 7.

Foto: Eklund Stockholm New York

Paradvåningen som ligger på Haga Kyrkogata mitt i Göteborgs innerstad är en minst sagt unik bostad. Inte nog med att det var hela 70 år sedan den låg ute på öppna marknaden, den är också belägen i ett praktexemplar av stenhusen från det tidiga 1900-talet i Göteborgs innerstad. Den uppmärksamme serietittaren kanske till och med känner igen fastigheten från en av vår tids största svenska serier? (Psst, det är Vår tid är nu).

Våningen är belägen högst upp i fastigheten och har en totalyta om 261 kvadratmeter fördelat på sju välplanerade rum och en utsikt i tre väderstreck. Flertalet originaldetaljer är bevarade, däribland en ”snickarboa” och tre vackra kakelugnar. Totalt finns det två ingångar till våningen varav den ena är via köket. 

Läs mer om bostaden här.

Foto: Eklund Stockholm New York

Foto: Eklund Stockholm New York