Topprenoverad prästgård lockade mest klick

I Önnestad, nordväst om Kristianstad, ligger vecka 14 mest klickade objekt: en topprenoverad prästgård från 1800-talet. Med 530 kvadratmeter boyta, vinkällare och biorum är det inte konstigt att intresset varit stort.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Diakrit via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kristianstad

Den gamla prästgården uppfördes otraditionellt strax utanför samhället Önnestad omgivet av åkerjordar år 1855. Där huserade ortens präst fram tills att en ny prästgård byggdes inne i samhället 1923, berättar Julia Hilm, från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kristianstad, som förmedlar fastigheten.

Totalt har huset 12 rum och en boarea på 532 kvadratmeter, med bland annat mat-och vinkällare, bastu samt biorum. Därtill tillkommer även 1,1 hektar mark.

Foto: Diakrit via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kristianstad

Mellan 1923 och 1934 var huset obebott, men därefter tog en jordbrukare över gården. Sedan dess har två generationer lantbrukare bott på gården, innan de nuvarande ägarna köpte stället år 2008. Sedan dess har gården renoverats för att bevara den gamla stilen. Huset har sedan dess renoverats i en gammal stil, där man har bevarat det man har kunnat.

– Det är sällan man kan gå in i ett hus där man har den gamla genuina känslan kvar, samtidigt som allt är toppmodernt och har högsta standarden. Där är teknik utöver det vanliga och unika detaljer så som mathiss, säger Julia Hilm.

Vill du veta mer om fastigheten? Klicka här.

Foto: Diakrit via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kristianstad