Takmålningar och tornrum lockade mest klick

I Sundsvall ligger veckans mest klickade objekt: en sekelskiftesdröm med gedigen historia och unika detaljer. – Takmålningarna i hallen är helt magiska, säger mäklaren Andreas Forsell, på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sundsvall, som förmedlar bostaden. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sundsvall

Vecka 18 mest klickade objekt hittar vi i Tunadal, Sundsvall. Fastigheten byggdes 1902 åt dåvarande Tunadals Aktiebolag och ritades av arkitekten Knut Gyllencreutz. Genom åren har dock fastigheten gått från att vara kontorslokal till privatbostad.

Totalt rymmer fastighetens 341 kvadratmeter nio rum och kök, med detaljer så som spegeldörrar, valv, takmålningar samt ett torn. Därtill tillkommer även biarea på 46 kvadratmeter och en tomt på 1,1 hektar. 

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sundsvall

– Huset är väldigt bevarat med väldigt många originaldetaljer. Takmålningarna i hallen är helt magiska, ett trapphus värdigt ett regelrätt slott och den charmiga och speciella draken som avslutar hängrännan vid entrén, säger Andreas Forsell. 

Han fortsätter: 

– Jag har pratat med spekulanter från hela landet. Både skarpa intressenter, men förstår även många nyfikna.

Vill du veta mer om fastigheten? Klicka här.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sundsvall