350 miljoners-villa lockar nyfikna från hela världen

Det kommer ut många unika hem på Hemnet men frågan är om inte Villa Söderås på Lidingö är en av de mest unika någonsin. Fastigheten, med ett utgångspris på 350 miljoner kronor, har väckt uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Mehdi Bagherzadeh/Eklund Stockholm New York.

Villa Söderås har en gedigen historia och har bland annat varit PK-bankens kursgårds under många år. Men fastigheten har också använts som privatbostad, restaurang samt hotell- och konferensanläggning.

3 329 kvadratmeter

Totalt omfattar Villa Söderås sex byggnader som alla är uppförda mellan 1912 och 1984, med en total boyta om 3 329 kvadratmeter. Förutom den magnifika huvudbyggnaden finns här en gästflygel, en byggnad för gästrum- och kontor, ett personalhus, ett hus med tre bungalows och ett security/gästhus.

Niklas Berntzon, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York, förmedlar Villa Söderås och han berättar att intresset varit enormt från hela världen.

– Av de kunder vi haft kontakt med initialt så har 50 procent varit internationella spekulanter, säger han.

Mellan 2014 och 2019 utfördes omfattande renoveringar och ombyggnationer. Huvudbyggnaden är från 1912 och har en yta på 1 075 kvadratmeter. 2019 genomgick huvudbyggnaden en omfattande och tidstypiskt trogen renovering- och utbyggnad.

LÄS MER: Få inblick i Sveriges mest exklusiva bostadsmarknad.

Foto: Mehdi Bagherzadeh/Eklund Stockholm New York.

Det är en unik fastighet, var i världen behöver man leta för att hitta något som motsvarar Villa Söderås?

– Det finns bara en, men ska man komma i närheten så finns det några ”Gatsby”-hus längst ut i the Hamptons i USA.

Med Gatsby-hus menar Niklas Berntzon de hus i Hamptons, New York, som inspirerade F. Scott Fitzgeralds klassiska novell The Great Gatsby.

”Jag blev Star-struck!”

Villa Söderås ligger på en södersluttning med utsikt över Stockholms inlopp och skyddad insyn. Ingår går såklart en egen båtbrygga och en tomt stor nog för både fotbollsspel och helikopterplatta.

Du som varit i huset, hur upplevde du fastigheten första gången du var där?

– Jag blev Star-struck! Vi gick ut på den stenlagda terrassen först av allt och där kan du ha fest för 1 000 personer. Helt utan insyn och en storslagen utsikt över det glittrande vattnet. Jag har aldrig önskat att jag haft 350 miljoner kronor så mycket som i den stunden, säger Niklas Berntzon och skrattar.

Läs mer om fastigheten här.

Foto: Mehdi Bagherzadeh/Eklund Stockholm New York.

Foto: Mehdi Bagherzadeh/Eklund Stockholm New York.