Rymligt gårdshus i Vasastan veckans klicktopp

Det mest klickade objektet på Hemnet vecka 13 blev ett unikt ”townhouse” på Vegagatan i Vasastan i Stockholm. Det är lätt att drömma sig bort i bilderna på det gula gårdshuset med tillhörande uteplats som blir som en egen oas i stan.

Foto: Marcus Stork för Behrer & Partners.

På populär adress mitt i Vasastan ligger gårdshuset, avskilt beläget på föreningens bakgård. Bostaden är fördelad över två plan med detaljer såsom takfönster, takbjälkar och spiraltrappa. På uteplatsen finns plats för sittgrupp, odling och grillning under de varma årstiderna. 

Gårdshuset byggdes 1982 och användes då som stall innan det gjordes om till bostad. Mäklare Veronica Andersson på Behrer & Partners förmedlar bostaden och intygar att intresset kring husets historia har varit stort. 

Foto: Marcus Stork för Behrer & Partners.

— Det har varit stort intresse. Många såklart intresserade spekulanter, men även gamla Vasastansbor som nyfiket ringt och frågat om huset och vad det tidigare användes till. Där är svaret att det tidigare var ett stall. Kanske tillbaks då Sveavägen trafikerades med häst-och vagn istället för bilar. Därför är även entrén och porten bredare, berättar hon.

Boarean är ovanligt stor för att vara ett gårdshus – och tillsammans med takhöjden och de ljusa trägolven förstärks det luftiga intrycket ytterligare.

Foto: Marcus Stork för Behrer & Partners.

— Det som är särskilt unikt med just detta Townhouse är att det är särskilt ljust och luftigt, och att all yta är boarea. Normalt är det i dessa hus nästa bara biarea med källarplan eller mycket snea väggar som är lite mer svårmöblerade. Dessutom har man en egen uteplats istället för som normalt kullerstenar som tillhör föreningens gård, säger Veronica.

I skrivande stund har bostaden kommit upp i hela 48 617 besök på Hemnet. 

Vill du läsa mer om gårdshuset? Klicka här.