Sjönära gård lockade mest klick – igen

Många drömmer om att ha vattnet som närmsta granne – och det har gården Flugenäs, Hemnets mest klickade objekt under vecka 32 och 33. Objektet ligger på en udde i Såduggen, Västervik.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Magnusson Mäkleri Linköping. 

Strax innan Överum ligger sjön Såduggen där gården Flugenäs stoltserar med sina röda hus med vita knutar. Boningshuset är byggt i slutet på 1800-talet men totalrenoverades 1977. På tomten finns även ett växthus och en gammal ladugård som idag används som verkstadslokal. 

– Du får ett unikt läge med en egen udde i en vacker liten sjö. På tomten finns också en verkstad med full maskinell utrustning, berättar mäklaren Karin Hebbe på Magnusson Mäkleri Linköping.

Bild: Magnusson Mäkleri Linköping. 

Sjöns närvaro är påtaglig och du kan bada från en egen brygga som även har plats för båt. Invid sjön finns även ett litet hus som idag används som kontor.

Bild: Magnusson Mäkleri Linköping. 

Gården har flera platser för gäster, bland annat över garaget finns en gästvåning. Husens interiör präglas av renoveringen som skedde på 70-talet, men framförallt är det läget som lockat många, menar Karin Hebbe.

– Det unika sjöläget sticker verkligen ut, säger hon.

I skrivande stund har objektet kommit upp i över 31 700 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om gården? Klicka här.