Östermalmsvåning mest klickad: ”Vackra detaljer”

På en av Stockholms exklusivaste adresser på Östermalm hittar vi objektet som lockade mest klick vecka 34. Det är lätt att drömma sig bort i bilderna på våningen som kryllar av klassiska originaldetaljer. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Lagerlings. 

På andra våningen i ett elegant hus från 1914 ligger den 275 kvadratmeter stora lägenheten. Här finns många bevarade ursprungsdetaljer som fiskbensparkett, väggpanel och eldstäder i marmor. 

— Östermalmsgatan 89 är ett av de allra vackraste husen kring Karlaplan. Det är sällan man ser så mycket vackra detaljer och våningen har ett perfekt söderläge så det flödar in ljus under större delen av dagen. Den är dessutom väldigt smakfullt renoverad så en köpare kan flytta rakt in, säger Richard Lagerling, mäklare på Lagerlings som förmedlar objektet. 

Bild: Lagerlings. 

Bostaden har en modern planlösning med sju rum och kök. I våningens mitt finns köket med anslutning till en stor matsal med högt i tak och spröjsade fönster. Just de tidsenliga detaljerna är något som får lägenheten att sticka ut tycker Richard Lagerling.

— Jag älskar ornamentiken i matsalen, de spröjsade fönstren och den mäktiga entrén med takmålningar och marmortrappa. Den stora takhöjden och ljuset som flödar in gör det ju inte sämre, säger han.

Det finns totalt fem rum som kan användas som sovrum, samt två badrum och en separat gästtoalett. Master bedroom har ett runt platsbyggt dressingroom och utgång till en av lägenhetens två balkonger. 

Bild: Lagerlings. 

Intresset för lägenheten har varit stort och utbudet av den här typen av stora våningar har minskat upplever Richard Lagerling.

— Vi har haft en hel del visningar och i nuläget räknar jag med budgivning. Det är en väldig brist på stora våningar av den här kvaliteten med bra läge. Det finns alltid de som vill ha det allra bästa och utbudet av denna typ av stora våningar har snarare minskat den senaste tiden, säger han avslutningsvis.

I skrivande stund har våningen kommit upp i över 33 500 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om lägenheten? Klicka här.