Kapell lockar klick: ”Över 100 år gammalt”

Ombyggda Norrmannebo Kapell från 1919 blev det mest klickade objektet på Hemnet vecka 36. Med den imponerade takhöjden och de vackra originaldetaljerna är det inte svårt att förstå varför. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kungälv. 

Vid älven i Norrmannebo, Romelanda ligger kapellet som 2014 gjordes om till en unik privatbostad. Innanför fasaden i rött tegel finns attribut som putsade valv, originalgolv och takmålningar. 

– Du får en fantastisk bostad som aldrig hade gått att uppföra med den budget man har som privatperson. Det är en över 100 år gammal byggnad med otrolig kvalité i sin byggnation, säger mäklaren Matilda Lindström på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kungälv. 

När du kommer in i kapellet möts du av en stor sal som rymmer både kök, vardagsrum och matsal. Taket är målat i en gråblå nyans och väggarna är vita med många fönster som släpper in ljus. 

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kungälv. 

Under välvt tak, där det gamla altaret låg, ligger idag ett kök. Från köket kan du blicka ut mot en generös matplats och sittgrupp med kamin. 

Uppe på läktaren finns ett allrum och där orgeln tidigare stod finns idag två sovrum och ett badrum klätt i marmor. Genom klädkammaren kan du komma upp till tornet med den gamla kyrkklockan. 

– Det är häftigt att kyrkklockan finns kvar. Tänk att du själv kan ringa in det nya året på nyårsafton, säger Matilda Lindström. 

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kungälv. 

Att många ursprungsdetaljer har bevarats under ombyggnaden skapar en fin balans mellan det nya och det gamla. Den här typen av bostad är ovanlig och kapellet har fått mycket uppmärksamhet berättar mäklaren. 

– Intresset för bostaden har varit stort. Det är verkligen sällan en sådan här möjlighet dyker upp, säger Matilda Lindström avslutningsvis.

I skrivande stund har bostaden kommit upp i över 27 400 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om Norrmannebo Kapell? Klicka här.