Gammal skola lockade mest klick

Den här ståtliga gamla skolan blev Hemnets mest klickade objekt under vecka 48. Fastigheten, som ligger i Hällsjö, är på 360 kvadratmeter och har vackra detaljer ända från 1880-talet. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Höga Kustens Fastighetsmäklare

– Skolan är helt fantastisk med stor potential. Detta kan verkligen bli någons husdröm, säger mäklaren Anna-Lena Christianson, som förmedlar bostaden. 

Skolbyggnaden består av två delar – en bostadsdel och en byggnadsdel. Bostadsdelen byggdes troligen runt år 1882 och byggnadsdelen, med två skolsalar, runt år 1904. Lärarinnan hade en egen ingång in till bostadsdelen, och i skolsalarna gick bygdens elever i skolan ända in på 60-talet. Många gamla detaljer är bevarade. 

Foto: Höga Kustens Fastighetsmäklare

– Det är alltid lite speciellt med en gammal skola, det finns så mycket historia som hänger med fastigheten. Det är högt i tak på båda plan, ungefär tre meter, säger Anna-Lena. 

Själva bostadsdelen består av farstukvist, kök, matrum, vardagsrum, sovrum med två sovalkover, wc och tvättstuga. Fastigheten saknar idag el och vatten, men anslutning finns vid tomtgränsen. 

Foto: Höga Kustens Fastighetsmäklare

I Hällsjö bor man med pendlingsavstånd till både Kramfors och Sollefteå. I skrivande stund har fastigheten kommit upp i över 13 600 klick på Hemnet. 

– Intresset har varit stort. Vi har intressenter från hela Sverige och även från andra europeiska länder, säger Anna-Lena avslutningsvis. 

Vill du läsa mer om den gamla skolan? Klicka här.