Arkitektritad villa lockar mest klick

Trävillan, som figurerat i flera arkitektur- och inredningsmagasin, blev Hemnets mest klickade objekt vecka 10. Huset har en modern planlösning och noga utvalda material där ingenting har lämnats åt slumpen.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

Villan är ritad av arkitekten Per Bornstein och ligger på attraktiva Skallen i Haverdal. Per Bornstein har skapat ett attraktiv boende som med sina många sovplatser passar perfekt som generationsboende eller för den stora familjen med många gäster. 

– Det här är ett helt unikt tillfälle till boende i attraktiva Skallen i Halmstad, säger mäklaren Anja Kuylenstierna på Skeppsholmen Sotheby’s International Realty, som förmedlar bostaden.

Huset upprättades så sent som 2019 med idén om ett tidlöst hus som skulle stämma med platsen, bjuda in till umgänge och åldras vackert med naturlig patina som ett medvetet inslag. Här finns generöst med fönster och utgångar, vilket ger huset ett härligt ljusflöde samtidigt som naturen smälter in i husets interiör. 

Foto: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

Den röda tråden som genomsyrar huset är påtaglig – samtliga innerväggar är klädda i plywood, vilket skapar en varm och skön känsla. I taken sitter porslinssocklar med dimbara lampor som skapar en mjuk och behaglig belysning i hela huset. 

– Huset består av otroligt spännande arkitektur av den prisbelönta arkitekten Per Bornstein, som nyligen vann det prestigefyllda Kasper Salin-priset, säger Anja.

På utsidan gör inslagen av sedumtak med blomsterängar att byggnaderna smälter in naturligt i omgivningen. Furupanelen i tre olika bredder ger liv åt fasaden och åldras vackert med åren. Huskropparna knyts ihop av det stora trädäcket som ligger i soligt söderläge.

Foto: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

Trädgården ligger i söderläge med stort soldäck och pool. På tomten ligger ett gästhus på 25 kvadratmeter med fullt utrustat kök och badrum, samt friggebod och förråd. Gästhuset är en miniatyr av huvudbyggnaden där färg- och materialval går hand i hand med det stora huset.

I skrivande stund har villan kommit upp i över 11 800 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här!