Våning på eftertraktad adress mest klickad

En rymlig våning på Östermalm i Stockholm blev Hemnets mest klickade objekt vecka 11. Med den generösa takhöjden och det vackra ljusinsläppet kan det här bli ett riktigt drömboende.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Estate Fastighetsbyrå

På Styrmansgatan på Östermalm hittar vi den här våningen från 1914. Planlösningen är tidstypisk med ett kök som har en tillhörande före detta pigkammare med separat ingång från innergården. De 153 kvadratmeterna rymmer upp till fyra sovrum.

– Här bor man i ett fantastisk läge på en av Östermalms mest attraktiva adresser, dessutom i en skuldfri bostadsrättsförening. Lägenheten är en oslipad diamant som kan bli ett riktigt drömboende, men det kommer krävas många planeringstimmar, hantverkstimmar och beslut innan man får ett modernt boende, säger mäklaren David Brännhult, på Estate Fastighetsbyrå, som förmedlar bostaden.

Foto: Estate Fastighetsbyrå

Matsalen, vardagsrummet, biblioteket och det före detta herrummet ligger i lägenhetens främre del med fönster som vetter ut mot Styrmansgatan och Nybroviken. Matsalen är generös och utrustad med en mindre balkong in mot en av föreningens innergårdar. 

– Det som gör att objektet sticker ut är att lägenheten har så stor potential med goda möjligheter att skapa något alldeles extra. Den har alla grundstenar från start – skuldfri förening, bra storlek, generös takhöjd, öppen spis, balkong och vackra fönster, säger David. 

Foto: Estate Fastighetsbyrå

Den sista pusselbiten är en ny ägare som sätter sin prägel på bostaden. I skrivande stund har lägenheten kommit upp i över 16 000 klick på Hemnet. 

– Intresset har varit stort. Jag har fått många samtal från nyfikna spekulanter som undrar kring sådant som flytt av väggar, kostnader för renoveringen och vad man får och kan göra i lägenheten, säger David avslutningsvis.

Vill du läsa mer om lägenheten? Klicka här.