Sekelskiftesvåning i Uppsala lockar mest klick

En paradvåning från tidigt 1900-tal blev Hemnets mest klickade objekt vecka 15. Lägenheten ligger i ett av Uppsalas mest attraktiva hus, i hjärtat av Luthagen, och är fylld med vackra originaldetaljer.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: SkandiaMäklarna Uppsala.

Sekelskiftesvåningen är från 1906 har tre balkonger, en kakelugn och en kaklad öppen spis. Lägenheten består av 6 rok och är om 245 kvadratmeter. Ljuset flödar vackert över fiskbensparketten, från burspråket i salongen, till den intilliggande matsalen. 

– Här gläds man åt att originaldetaljerna är bevarade och inte bortrenoverade som de ofta blir. Men även planlösningen och kvadratmeterna sticker ut, säger Hanna Moberg på SkandiaMäklarna Uppsala, som förmedlar bostaden. 

Hon fortsätter: 

– Det finns bara ett fåtal sekelskiftesvåningar av denna storlek i Uppsala, och i detta hus endast ett fåtal med denna planlösning. Det är helt klart en av de mest karaktärsfulla våningar vi fått äran att förmedla.   

Foto: SkandiaMäklarna Uppsala.

När man kliver in i foajén slås man direkt av lägenhetens spatiösa rymd och vackra takhöjd. De stora pardörrarna kantar dörröppningarna mot både matsalen och salongen. Den rymliga hallen är både inbjudande och praktisk. 

– Vi har sett ett stort intresse från såväl kvalificerade spekulanter som allmänt nyfikna. Vasahuset, eller blå huset som det kallas i folkmun, väcker alltid stort intresse när en bostad kommer ut till salu, men denna gång lite extra, säger Hanna avslutningsvis.

Foto: SkandiaMäklarna Uppsala.

Lägenhetens planlösning erbjuder olika möbleringar. I dagsläget finns tre sovrum och kontor men det finns goda möjligheter att skapa fler rum. Det större sovrummet har utgång till en balkong i söderläge med utsikt över Vasaparken.

I skrivande stund har lägenheten kommit upp i över 55 700 klick på Hemnet. 

Vill du läsa mer om lägenheten? Klicka här.