Väderkvarn i Skåne lockade mest klick – igen

I Skåne, närmare bestämt Hjälmshult, hittar vi objektet som blev mest klickat på Hemnet under både vecka 19 och 20. Här ligger en skånsk väderkvarn från 1887 – mitt bland öppna landskap och gula rapsfält. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: 3etage Fastighetsmäklare. 

Från kvarnen, eller möllan som man säger i Skåne, kan man njuta av solen från att den går upp i öst till att den går ner i väst. Kvarnen består av fem våningar, varav entréplanet har använts som vardagsrum av de nuvarande ägarna. På entréplan är takhöjden generös med synliga balkar, pelare och gråstensgrund. 

– Det som är så fantastiskt med den här bostaden är att man verkligen lyckats få till de praktiska bitarna. Trots att det är så många våningsplan är det väldigt bra planerat och anpassat för att använda som bostad, säger mäklaren Alexander Persson på 3etage Fastighetsmäklare, som förmedlar bostaden. 

Foto: 3etage Fastighetsmäklare. 

På uteplatsen får man känslan av en egen oas – här finns ett utekök, ett orangeri och en uteplats med trädäck. Läget är öppet och lantligt samtidigt som det är privat och insynsskyddat mellan kvarnens gråstensgrund och den uppvuxna häcken. 

Idag används fastigheten som ett helårsboende. Det finns dubbla sovrum – ett på våning fem och ett på våning tre. På våning två hittar vi köket som ligger i öppen planlösning med matplatsen och en soffgrupp.

– Det som sticker ut extra mycket är helt klart att man fått till ett så pass bra boende, sett ur en praktisk vinkel. Fastigheten bjuder även på många möjligheter: här kan man utveckla sidoverksamheter såsom bed and breakfast eller gårdsbutik, säger Alexander. 

Foto: 3etage Fastighetsmäklare. 

Här omges du av böljande fält med raps, havre, råg och vete. Vad som växer på åkrarna varierar mellan årstiderna, men det är alltid lika vackert och avkopplande att vila ögonen på. 

– Det är inte särskilt ofta som man får chansen att bo i en mölla. Unika objekt som detta hittar i regel alltid sina köpare, säger Alexander avslutningsvis. 

I skrivande stund har objektet kommit upp i över 29 800 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om väderkvarnen? Klicka här.