Hus med havsutsikt lockar tiotusentals klick

Drömmer du om ett ställe på västkusten? Då kommer huset som blev Hemnets mest klickade objekt under vecka 25 falla dig i smaken. Här, på Käringön, bor du på en egen udde med havsutsikt – var du än befinner dig i huset.

Drömmer du om en plats vid havet? Se samtliga objekt med havsutsikt.

Foto: Residence Fastighetsmäkleri.

Det här huset, från 1929, är ett av Käringöns mest solitära hus. Med bara tre minuters promenad till hamnen och havsutsikt åt alla håll i huset, är läget svårslaget. Huset är i toppskick där ursprunget har kombinerats väl med moderna bekvämligheter. 

– Om man köper det här huset kan man förvänta sig många härliga och romantiska sommarstunder på en av västkustens mest vackra platser, säger mäklaren Jonas Martinsson på Residence Fastighetsmäkleri, som förmedlar bostaden.

Foto: Residence Fastighetsmäkleri.

I det rymliga vardagsrummet finns en kakelugn och runt huset hittar vi flera uteplatser med sol från morgon till kväll. På tomten finns en mindre gäststuga och bara ett stenkast bort från huset finns badmöjligheter på både sandstrand och klippor. 

– Det som sticker ut extra med huset är att det är totalrenoverat eftersom det kostar 3-5 gånger så mycket att renovera i skärgården, säger Jonas.

Foto: Residence Fastighetsmäkleri.

Här bor man med gott om plats för hela familjen, och gäster, med salta bad precis runt husknuten. Tomten, som idag är på 75 kvadratmeter, avstyckades för att bevara den unika karaktären på ön – som ägare har du servitut på tomt och brygga. 

Huset är om 7 rok och 130 kvadratmeter stort. I skrivande stund har huset kommit upp i över 79 200 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här.

Drömmer du om att köpa hus i skärgården? Detta ska du tänka på!

Att äga ett hus i skärgården är en idyllisk dröm för många. Tänk dig att vakna upp till ljudet av vågskvalp och havsutsikt varje dag! Men innan du tar steget och investerar i din skärgårdshus, finns det några viktiga aspekter att ta hänsyn till. Denna guide tar dig genom de mest väsentliga punkterna att tänka på när du överväger ett köp:

Åtkomst och transport

Livet i skärgården innebär ofta att du är beroende av båtar för att ta dig runt. Många öar har ingen fast förbindelse med fastlandet, vilket gör transporten central. Fundera på om du vill kunna bo där permanent eller bara under vissa delar av året. Egen båt kan vara en nödvändighet, men det medför även ansvar som förråd under vintermånader och regelbundet underhåll.

Service och faciliteter

Det pittoreska skärgårdslivet innebär också att vissa bekvämligheter kanske inte är lika lättillgängliga. Den lokala butiken kanske inte har allt du behöver, och det kan krävas planering inför varje större inköpsrunda. Vatten- och elanläggningar kan också skilja sig från det du är van vid, så en inspektion av dessa system är avgörande.

Klimat och miljö

Skärgårdens skönhet kommer med dess specifika klimat. Vinters kan vara hårda, med is och snö, medan somrar är milda och behagliga. Att välja rätt isolering och uppvärmningssystem är avgörande. Saltspray och konstant närhet till havet kan också påverka ditt hem och trädgård, så välj robusta material och växter.

Fastighetens skick

Att äga en fastighet i skärgården innebär också att vara extra uppmärksam på husets skick. Havsluften, vinden och det salta vattnet kan påskynda slitage. Det är viktigt att regelbundet kontrollera för tecken på korrosion, mögelskador och andra problem som kan uppstå i den marina miljön.

Regelverk och tillstånd

Skärgården är inte bara ett område av naturlig skönhet, utan också av stort ekologiskt värde. Därför finns det ofta strikta regler kring vad du får och inte får göra på din fastighet. Se till att du är medveten om alla byggrestriktioner, skyddade områden och andra regler som kan påverka ditt skärgårdshem.

Gemenskap och kultur

Det lokala skärgårdssamhället är ofta tätt sammankopplat. Att engagera sig och respektera lokal kultur och traditioner kan hjälpa dig att integrera och bygga varaktiga relationer. Det kan också vara till hjälp att ha ett nära nätverk av grannar, särskilt under de tuffare vintermånaderna.

Livsstilsförändringar

Skärgårdslivet är en unik upplevelse, och den kommer med sina egna utmaningar. Att anpassa sig till de olika årstiderna, planera resor och inköp i förväg, och att anpassa sig till en lugnare livsrytm är alla delar av charmen med att leva i skärgården.

Innan du dyker in i ditt skärgårdsäventyr, se till att du har alla fakta och är förberedd på de utmaningar och belöningar som kommer med det. Med rätt förberedelser kan du göra ditt skärgårdshem till det perfekta boendet.

Se aktuella hus som är till salu i Stockholms skärgård här!

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.