Färgglad funkisdröm lockar

Kvällssolen, originaldetaljerna och det insynsskyddade läget är bara några exempel på varför den här tvårummaren väckt mångas intresse. Lägenheten, som ligger på Södermalm i Stockholm, lockade mest klick på Hemnet under vecka 33.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Sylwan/Historiska Hem.

Mitt emellan Ringvägen och Årstaviken i Stockholm ligger ett kvarter med bostäder som uppfördes 1930. Högst upp i ett av husen hittar vi lägenheten som många velat se mer av på Hemnet. Lägenheten, som vetter mot väst, har generösa fönster i fil som skapar ett härligt ljusinsläpp där både eftermiddags- och kvällssolen strålar in. 

– Köper du den här lägenheten kan du förvänta dig en både privat och välplanerad tvårummare. Du får effektiva kvadratmeter för pengarna, samtidigt som det höga läget och stora fönsterpartier bidrar till en härlig rymd i lägenheten, säger mäklaren Oliver Källenfors på Historiska Hem, som förmedlar bostaden. 

Foto: Sylwan/Historiska Hem.

Lägenheten ligger privat och är helt insynsskyddad. Även innergården ligger skyddad av huskroppar och är försedd med odlingslådor och lummiga sittplatser. På vintern förvandlas gräsytan utanför till en stor isbana där man kan åka skridskor.

– I det här fallet är insynen i princip helt obefintlig. Dessutom är den belägen i en av Stockholms äldsta och största föreningar, vilket skapar en ekonomisk trygghet i osäkra tider, säger Oliver.

Foto: Sylwan/Historiska Hem.

Planlösningen skapar en stor social yta för umgänge, och via en inre hall når man både sovrummet och badrummet. Lägenheten går i en lugn och behaglig färgskala. Här finns även fler originaldetaljer bevarade såsom dörrar, radiatorer, dörrfoder, fönsterfoder och sockellister.

I skrivande stund har lägenheten kommit upp i över 14 500 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om lägenheten? Klicka här.