Östermalmsvåning veckans klicktopp

På Karlavägen i Stockholm ligger lägenheten som lockade mest klick på Hemnet under vecka 42. Här bor man med vackra originaldetaljer och utsikt över takåsarna – i navet av Östermalm. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Marcus Stork/Behrer & Partners

På tredje våningen i ett hus från 1881 ligger den här 3-rummaren på 58 kvadratmeter. Här finns många bevarade detaljer såsom stuckatur, vackra pardörrar, högresta fönster och fiskbensparkett.

– Det här är en otroligt välplanerad lägenhet med fantastiskt ljusinsläpp och ovanligt många fönster. Dessutom är takhöjden cirka 3,2 meter, så det är en härlig rymd i våningen, säger mäklaren Veronica Andersson på Behrer & Partners, som förmedlar bostaden. 

Foto: Marcus Stork/Behrer & Partners

Sällskapsdelen öppnar upp mot innergård med tre högresta fönster som har utsikt över takåsar och grönska. In till det större sovrummet kommer du via pardörrarna i original. Här finns en balkong som vetter mot den lugna innergården. 

– Den som köper lägenheten kan räkna med att trivas då det är en väldigt fin hemmakänsla i lägenheten. Du bor här på en av Östermalms mest attraktiva gator i ett lugnt gårdshus omgivet av vackra innergårdar, säger Veronica.

Foto: Marcus Stork/Behrer & Partners

På Karlavägen bor du i navet av Östermalm med Karlavägens grönskande allé utanför porten. Runt hörnet leder Nybrogatan vidare till Östermalmstorg, Nybroviken och Strandvägen där du passerar flera populära kvarterskrogar. Precis invid porten kan man ta bussar som går till stora delar av Stockholm, och rakt över gatan finns tunnelbanans röda linje. 

I skrivande stund har lägenheten kommit upp i över 14 800 klick på Hemnet. 

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här.