”Slottslägenhet” i Malmö till salu: ”Känslan är wow!”

Går du efter devisen att more is more? Då har vi hittat en bostad för dig! Färgfest, blyinfattade liljor och snidade lejon. Den här är lägenheten på Möllan” får tankarna att gå mot svunna tider – och blev Hemnets mest klickade objekt i veckan.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Astor Svensson/Husfoto.

På Kristianstadsvägen 19 på Möllevången i Malmö hittar vi den unika palatsliknande lägenheten som ligger ute till försäljning just nu – som Sydsvenskan var först med att skriva om. I veckan blev den pampiga lägenheten dessutom Hemnets mest klickade objekt.

– Att den har blivit mest klickad känns superkul. Säljaren har lagt ner otroligt mycket tid och hjärta i bostaden med det han skapat. Känslan är ”Wow!”, jag har kommit till ett litet slott, berättar Anneli Andersson på SkandiaMäklarna Malmö/Väster, som förmedlar objektet. 

Från att vara en traditionell sekelskifteslägenhet är det nu ett färgsprakande mini-palats om 50 kvadratmeter, fördelat på två rum och kök. Detaljer som stuckatur, takdekorationer, blyinfattat glas och snidade lejon är säljarens verk – som pluggar till trädbildhuggare, berättar hon. 

Se fler klicktoppar här!

Bild: Astor Svensson/Husfoto.

Bild: Astor Svensson/Husfoto.

Inspirerats av renässansen

– Säljaren har blivit inspirerad av historisk arkitektur i stuk med renässansen stora takmålningar, pampiga detaljer, snickerier och känsla av extravagans. Han är oerhört kreativ och vill skapa något alldeles eget. 

I fjol blev Anneli Andersson kontaktad av säljaren som ville få sin bostad värderad. Inför mötet ville hon veta vilka typer av renoveringar som gjorts, men svaret kom som en överraskning.

– Svaret blev ”det får vi nog ta på plats”, säger hon. 

Bild: Astor Svensson/Husfoto.

Hur har objektet tagits emot?

– Vi har fått en jättefin respons! Många som ringt bara för att berömma objektet och vissa har varit nyfikna hur allt har gjorts. Vi har första förhandsvisningen på torsdag och den blev fullbokad redan på 24 timmar. Till premiärvisningen på söndag har jag faktiskt bett en kollega om hjälp då vi kommer bli ett gäng, säger Anneli Andersson avslutningsvis. 

Vill du veta mer om objektet? Klicka här.