Sjöpärla med egen brygga till salu

Drömmer du om ett smultronställe vid vattnet? Den här sjötomten med tre röda stugor och egen brygga har lockat tiotusentals klick på Hemnet. Här får du bekvämligheter som bastu, eldstad och flera soliga uteplatser.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Ludvika. 

Vid sjön Övre Hillen, fem minuter med bil från Ludvika, ligger veckans klicktopp som för tankarna till varma sommardagar. På sjötomten finns bland annat en nyrenoverad vinterbonad storstuga, samt två gäststugor och egen brygga. 

Se fler klicktoppar här!

Med flera uteplatser och bryggor kan du verkligen njuta av det sjönära läget mitt i naturen. Varför inte starta dagen med ett morgondopp och avsluta med kvällsfiske i sjön? Till fastigheten ingår nämligen fiskerätt i Hillen. 

– Det är en liten oas från stadens alla måsten, ändå med närhet till det som det moderna livet kräver, säger Rickard Wikström, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Ludvika, som förmedlar objektet.

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Ludvika.

Timret skänktes i gåva

Storstugan på cirka 30 kvadratmeter är nyrenoverad med ett nytt kök i modern, lantlig stil. Detaljer som gjutjärnsspis, synliga takbjälkar, eldstad i tegel och plankgolv skapar mysfaktor. Allrummet med matplats och sovplats ligger mittemot köket i öppen planlösning. 

– Lagfarten från 1957 finns fortfarande i original. Timret skänktes i gåva till den som uppförde stugan och timret är från 1800-talet enligt uppgifter från tidigare säljare, tillägger mäklaren.

Den ena gäststugan rymmer sovrum, allrum och vedeldad bastu. I den andra gäststugan finns master bedroom och härlig sjöutsikt direkt utanför dörren. På tomten finns även vedbod, förrådsbod och utedass.

Hur är intresset för objektet? 

– Intresset har varit mycket större än normalt för detta objekt, vilket visar vilken stor inverkan våra digitala kanaler har på dagens fastighetsmarknad. Det är givetvis mycket roligt både för oss som får förmedla objektet, men framförallt för säljaren av fastigheten.

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Ludvika.

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här.